1. Haberler
  2. Manşet
  3. Elektrikli otomobil satışları ne durumda: İşte oranlar!

Elektrikli otomobil satışları ne durumda: İşte oranlar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli araçlar, otomotiv sektöründe önemli bir dönüşümün öncüsü olmaya devam ediyor. S&P Global Mobility’nin verilerine göre, bataryalı elektrikli araçlar (BEV) bu yılın Haziran ve Temmuz aylarında ABD’deki yeni araç satışlarının yüzde 8’ini oluşturdu. Bu oran, yılın ilk üç ayında yüzde 7’lik orana göre bir artışa işaret ediyor.

Elektrikli otomobil satışlarında büyüme oranı düştü

Tüm bunların yanında, geçen yıl yaşanan yüzde 50’lik yıllık büyümenin ardından, büyüme hızında bir yavaşlama görüldüğünü söylemeliyiz.

Elektrikli araç pazarının büyümesi, genel otomotiv satışlarındaki düşüşe rağmen devam ediyor. S&P Global Mobility’nin baş analisti Chris Hopson, “Yüksek faiz oranları ve yavaş düşen araç fiyatları, tüketicileri zorlamaya devam ediyor” şeklinde konuştu. Bu faktörler, genel araç satışlarında beklenen yüzde 12’lik düşüşün temel nedenleri arasında gösteriliyor.

elektrikli-otomobil-satislari-ne-durumda-iste-oranlar-2elektrikli-otomobil-satislari-ne-durumda-iste-oranlar-2

Elektrikli araç pazarının büyümesinde Tesla’nın rolü büyük olsa da, şirketin pazar payı ilk kez yüzde 50’nin altına düştü. Bu düşüşte, ürün gamının eskimesi ve CEO Elon Musk’ın tartışmalı davranışları da etkili oldu. Özellikle ABD’nin en büyük elektrikli otomobil pazarı olan Kaliforniya’da, Tesla markasına olan güven sarsıldı.


Tesla, Türkiye’de kritik bölgeye Supercharger açtı!Tesla, Türkiye’de kritik bölgeye Supercharger açtı!

Tesla, Türkiye’de kritik bölgeye Supercharger açtı!

Tesla, Ilgaz Çankırı Supercharger istasyonu için hizmet vermeye başladı. Sekiz adet şarj noktasına sahip olan istasyonun konumu haberimizde.

Diğer otomotiv devleri de elektrikli araç stratejilerini yeniden değerlendiriyor. General Motors, teknik sorunlar nedeniyle yeni elektrikli modellerinin lansmanını erteledi ve plug-in (fişli) hibrit araçlara yöneldi. Ford ise elektrikli araç satışlarını neredeyse ikiye katlamasına rağmen, bazı batarya fabrikalarını ve üç sıralı elektrikli SUV planlarını iptal ederek hibrit modellere ağırlık vermeye başladı.

Bu gelişmeler, otomotiv sektörünün elektrikli araçlara geçiş konusunda yaşadığı zorlukları gösteriyor. Ancak, pazarın büyümeye devam etmesi, uzun vadede elektrikli araçların geleceği konusunda umut verici bir gelişme olarak görülüyor. Özellikle Avrupa ve ABD’deki içten yanmalı motorlu araçların satışının sonlandırılmasına yönelik hedefler, sektörü elektrikli araçlara yönlendirmeye devam ediyor.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Elektrikli otomobil satışları ne durumda: İşte oranlar!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin