1. Haberler
  2. Manşet
  3. YouTube, kullanıcıları endişelendiren o sorunu çözdü!

YouTube, kullanıcıları endişelendiren o sorunu çözdü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta içerisinde ABD’deki YouTube kullanıcıları, haftanın başında platformda bazı favori şarkılarının kaybolduğunu fark etmişti. Bob Dylan, Adele, Nirvana ve Kendrick Lamar gibi ünlü sanatçılara ait şarkılar bir anda erişilemez hale gelmişti. Ancak tüm bu süreç bugün itibarı ile tatlıya bağlanmışa benziyor. İşte detaylar…

YouTube, şirketle resmen anlaşmaya vardı!

YouTube tarafından parçaların ve kliplerin platformdan kaldırılma nedeni, Google’ın SESAC ile olan lisans anlaşmasının sona ermesi ve iki tarafın yeni bir anlaşma üzerinde bir türlü uzlaşamamasıydı. Ancak, bu sorun çok da uzun sürmedi. YouTube, SESAC ile lisans anlaşmasını yenileyerek, platformdaki tüm müziklerin yeniden erişime açılmasının yolunu açtı.

YouTube Music

YouTube Music

Geçtiğimiz hafta sonu boyunca, pek çok YouTube kullanıcısı, bazı şarkıları oynatmaya çalışırken ‘Video kullanılamıyor’ hatası ile karşılaştı. YouTube, bu durumun SESAC ile olan lisans anlaşmasının sona ermesinden kaynaklandığını resmen doğruladı.

Bildiğiniz üzere SESAC, yani European Stage Authors and Composers Society, 15 binden fazla şarkı yazarı, besteci ve müzik yayımcısını temsil ediyor ve aralarında Bob Dylan ve Nirvana gibi isimlerin de bulunduğu 1.5 milyondan fazla şarkının lisans haklarını elinde bulunduruyor.


YouTube, bir kez daha kullanıcıları reklama boğuyor!YouTube, bir kez daha kullanıcıları reklama boğuyor!

YouTube, bir kez daha kullanıcıları reklama boğuyor!

Geçtiğimiz haftalarda YouTube tarafından test edilen yeni reklam gösterme özelliği resmen doğrulandı. İşte detaylar…

YouTube ve SESAC, lisans konusundaki sorunlarını çözerek yeni bir anlaşmaya vardı. YouTube, birkaç gün içinde platformda engellenen tüm içerikleri geri yükleyeceğini duyurdu. SESAC’ın başkanı Scott Jungmichel de, YouTube ile yapılan yeni anlaşmanın SESAC’a bağlı şarkı yazarları ve müzik yayımcılarının adil bir şekilde tazmin edilmesini sağlayacağını doğruladı.

Ayrıca, YouTube’un anlaşma süresi dolmadan önce içerikleri kaldırdığını ve platformda bu şarkıların yeniden yer alacağını açıkladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

YouTube, kullanıcıları endişelendiren o sorunu çözdü!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin