1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Trafik Cezalarına Büyük Zam Yolda! 2025’te Trafik Cezası Ne Kadar Olacak?

Trafik Cezalarına Büyük Zam Yolda! 2025’te Trafik Cezası Ne Kadar Olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önümüzdeki yıl içerisinde trafik cezalarına büyük bir zam gelmesi bekleniyor. Trafik cezalarının yüzde 45’e varan Yeniden Değerleme Oranı ile artacağı iddia ediliyor. Peki, 2025 yılında trafik cezası ne kadar olacak?

2025 Yılında En Düşük Trafik Cezası Ne Kadar Olacak?

Sözcü’de yer alan habere göre trafik cezalarının tutarlarında artış yaşanması bekleniyor. Yeniden Değerleme Oranı göz önünde bulundurularak en düşük hız limiti ihlali cezasının 2.185 TL olacağı öne sürülüyor. Bu ceza tutarı 2024 yılında 1.507 TL’ydi.

Hız sınırını %30-%50 oranında aşmanın cezası 2024 yılında 3.136 TL olarak belirlenmişti. Bu ceza tutarı ise 4.547 TL seviyesine yükselebilir.

Muayenesiz araçla trafiğe çıkma cezası 2024 yılında 1.507 TL olarak belirlenmişti. Bu ceza tutarı ise 2025 yılında 2 bin 185 TL olabilir. Henüz resmî bir açıklama yapılmadığını da belirtelim. Bu nedenle fiyatlarda değişiklik olabilir.

Yeniden Değerleme Oranı, trafik cezalarının yanı sıra diğer mali yükümlülükleri de etkiliyor. Bu oran göz önünde bulundurularak vergi ve harçlar da her yıl enflasyon oranına göre güncelleniyor.

İddia: Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretlerine Gizli Zam Geliyor!
Yaşam

İddia: Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretlerine Gizli Zam Geliyor!

İddialara göre Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerine gizli zam geliyor. İşte yeni köprü ve otoyol geçiş ücretleri!

Trafik cezalarına zam gelecek iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Trafik Cezalarına Büyük Zam Yolda! 2025’te Trafik Cezası Ne Kadar Olacak?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin