1. Haberler
  2. Manşet
  3. Nintendo, bu emülatörün fişini sessizce çekmiş!

Nintendo, bu emülatörün fişini sessizce çekmiş!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz aylarda popüler emülatör Yuzu’yu dava ederek kapatılmasını sağlayan Nintendo, şimdi de Yuzu’nun en büyük rakibi olan Ryujinx’i ortadan kaldırmış gibi görünüyor. Ryujinx’in indirme sayfası boşaltıldı, GitHub hesabı kapandı ve projenin Discord sunucusunda geliştirici ekibin projeyi durdurmaya zorlandığına dair mesajlar paylaşıldı.

Nintendo, emülatörleri tek tek avlıyor!

Ryujinx projesinin Discord sunucusunda, moderatörlerden biri olan ripinperiperi, baş geliştirici gdkchan’in Nintendo tarafından bir anlaşma teklif edildiğini açıkladı. Bu anlaşma, gdkchan’in projeyi tamamen durdurmasını ve Ryujinx ile ilgili tüm varlıkları ortadan kaldırmasını içeriyor. Geliştirici, anlaşmayı kabul etmeden önce organizasyonun ve projeye ait dijital varlıkların kaldırıldığını duyurdu.

Nintendo, emülatör dünyasında uzun zamandır etkin bir baskı uyguluyor. Her ne kadar emülatörler teknik olarak yasal olsa da, şirket özellikle korsan oyun dağıtımını engellemek için bu projelere karşı yasal önlemler alıyor.

Daha önce Yuzu’yu ortadan kaldıran Nintendo, Ryujinx’in de sona ermesiyle Switch oyunlarının alternatif platformlarda oynanmasının önüne geçmeye çalışıyor. Şirket, hem Discord sunucuları hem de GitHub platformlarında baskı uygulayarak bu projeleri kapattırabiliyor.


Nintendo abarttı: Şimdi de YouTube kanallarının peşine düştü!Nintendo abarttı: Şimdi de YouTube kanallarının peşine düştü!

Nintendo abarttı: Şimdi de YouTube kanallarının peşine düştü!

Telif ve hak ihlali konusunda dünyanın en acımasız ve sert firmalarından biri olan Nintendo, şimdi de YouTube kanallarının peşinde!

Ryujinx, Yuzu’ya göre daha sağlam bir zeminde olduğu düşünülen bir emülatördü. Geliştirici gdkchan’in Brezilya’da bulunduğu ve bu nedenle yasal süreçlerin kendisini etkilemeyeceği tahmin ediliyordu. Ancak Nintendo’nun doğrudan bir dava açmadan bile projenin sonlandırılmasına neden olması, emülatör topluluğunda büyük bir infial yarattı.

Ryujinx’in kapanmasının ardından gözler, bu tarz projelerin nasıl evrileceğine çevrilmiş durumda. Emülatörler genellikle toplulukların çabalarıyla ayakta kalmayı başarsa da, Nintendo’nun baskısı altında bu tür projelerin geleceği belirsiz hale geldi diyebiliriz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Nintendo, bu emülatörün fişini sessizce çekmiş!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin