1. Haberler
  2. Manşet
  3. Samsung Galaxy S25 Serisinde 3nm çip krizi yaşanıyor: İşte detaylar!

Samsung Galaxy S25 Serisinde 3nm çip krizi yaşanıyor: İşte detaylar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi Samsung’un, gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladığı Galaxy S25 serisi akıllı telefonlarında ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğu bildiriliyor. Şirketin ilk kez 3 nanometre (nm) teknolojisini kullanacağı bu amiral gemisi telefonlar için ürettiği Exynos 2500 çiplerinde verimlilik sorunları yaşadığı ortaya çıktı.

Galaxy S25 serisinin üretilmeme riski var mı?

Business Korea’nın raporuna göre, Samsung’un kendi ürettiği 3nm Exynos 2500 çiplerinin verim oranları beklenenin çok altında. Verim oranı, üretilen çiplerin ne kadarının kalite standartlarını karşıladığını gösteren kritik bir ölçüt. Samsung, ikinci nesil 3nm sürecine ve Exynos 2500 çipine güvendiğini açıklamış olsa da, rapor düşük verim oranlarına işaret ediyor ve net rakamlar sunmuyor.

samsung-galaxy-s25-serisinde-3nm-cip-krizi-yasaniyor-iste-detaylar-2

Bu gelişme, Samsung’un yarı iletken çip üretimi alanında yaşadığı zorlukların son örneği. Şirket, milyarlarca dolarlık yatırıma rağmen rakibi TSMC’yi yakalamakta başarısız oldu. Hatta iki şirket arasındaki fark daha da açıldı. 2023’ün ikinci çeyreğinde TSMC’nin pazar payı yüzde 62,3’e yükselirken, Samsung Foundry’nin payı sadece yüzde 11,5’e geriledi.


Samsung sınırları zorlayan yeni SSD modelini tanıttı!

Samsung sınırları zorlayan yeni SSD modelini tanıttı!

Samsung PM9E1 SSD modeli 5 nm işlemcili denetleyici sayesinde üst düzey okuma hızlarına ulaşıyor. İşte detaylar…

Yaşanan sorunlar nedeniyle Samsung, Galaxy S25 serisinin tüm modellerinde -Galaxy S25, Galaxy S25+ ve Galaxy S25 Ultra- küresel çapta Qualcomm’un Snapdragon 8 Elite çipini kullanmak zorunda kalabilir. Bu durum, genellikle Exynos çiplerden daha güçlü ve verimli olan Snapdragon çipleri tercih eden tüketicileri memnun edebilir. Ancak Samsung açısından, TSMC ve Qualcomm’u yakalama çabalarında geri kalması anlamına gelecek.

Son yıllarda Nvidia ve Qualcomm gibi büyük müşterilerini kaybeden Samsung’un, bu firmaları geri kazanma umutları da suya düşmüş görünüyor. Exynos 2500’ün Galaxy S25 serisinde kullanılıp kullanılmayacağı merakla bekleniyor.

Read this news article in English

Samsung Galaxy S25 Serisinde 3nm çip krizi yaşanıyor: İşte detaylar!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin