1. Haberler
  2. Manşet
  3. iPhone SE 4 vs. iPhone 15: Hangisini satın almalısınız?

iPhone SE 4 vs. iPhone 15: Hangisini satın almalısınız?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın uygun fiyatlı iPhone serisi olarak bilinen iPhone SE, 2024’te piyasaya sürülmesi beklenen iPhone SE 4 ile dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor. Ancak bu model, sadece giriş seviyesinde bir cihaz olmakla kalmayacak, iPhone 15‘e rakip olacak gibi görünüyor. Peki, yeni nesil iPhone SE 4, gerçekten iPhone 15’in önüne geçebilir mi? İşte bu sorunun yanıtı için dikkate almanız gereken üç önemli sebep.

1. iPhone SE 4 ile Apple Intelligence ve güçlü işlemci…

iPhone SE 4, sızıntılara göre Apple’ın en yeni yapay zeka teknolojilerinden biri olan Apple Intelligence ile donatılabilir. Bunun en büyük sebebi ise cihazın, iPhone 16 modellerinde de kullanılan güçlü A18 yonga seti ile gelmesi bekleniyor. iPhone 15 ise A16 işlemciyle piyasaya sürüldü ve bu, SE 4’ün daha iyi performans sunabileceği anlamına geliyor.

iphone-se-4-vs-iphone-15-hangisini-satin-almalisiniz-1iphone-se-4-vs-iphone-15-hangisini-satin-almalisiniz-1

Ayrıca SE 4’ün 8 GB RAM ile donatılması, 6 GB RAM’li iPhone 15’e kıyasla daha iyi çoklu görev performansı vaat ediyor. Sonuç olarak, iPhone SE 4, özellikle performans odaklı kullanıcılar için daha çekici hale gelebilir.

2. Uygun fiyat ve erişilebilirlik…

Fiyat her yeni cihazda büyük bir etken oluyor. iPhone 15’in başlangıç fiyatı piyasaya çıktığında yaklaşık 59.900 TL civarındayken, SE serisi genellikle daha uygun fiyatlı bir çıkış gerçekleştiriyor. iPhone SE 4’ün, SE 3’te olduğu gibi yine iPhone 15’e oranla daha ucuz olması bekleniyor.

Bu fiyat farkı, özellikle ilk kez iPhone satın almayı düşünen kullanıcılar için önemli bir tercih nedeni olabilir. Özellikle uygun fiyatlı bir iPhone deneyimi yaşamak isteyenler, SE 4’ü tercih edebilirler.

iphone-se-4-vs-iphone-15-hangisini-satin-almalisiniz-2iphone-se-4-vs-iphone-15-hangisini-satin-almalisiniz-2

3. Tasarım ve renk seçenkleri…

iPhone SE 4’ün, geçmişteki SE modellerinden farklı olarak daha modern bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Ayrıca, 6.1 inç OLED ekranla gelmesine kesin gözüyle bakıyoruz. Bu, SE serisinin küçük ekranlı telefon geleneğinin değişeceği anlamına da geliyor.

iPhone 15 ise pastel tonlardaki renk seçenekleriyle eleştirilmişti. SE 4’ün, iPhone 16’da gördüğümüz daha canlı ve cesur renk seçenekleriyle gelmesi bekleniyor. Bu da kullanıcıların tasarım ve estetik açıdan SE 4’e yönelmesine yol açabilir.


iPhone SE 4 ve dahası: Apple’ın 2025’te tanıtacağı ürünler ortaya çıktı!iPhone SE 4 ve dahası: Apple’ın 2025’te tanıtacağı ürünler ortaya çıktı!

iPhone SE 4 ve dahası: Apple’ın 2025’te tanıtacağı ürünler ortaya çıktı!

Apple’ın 2025 yılının ilk yarısında tanıtacağı ürünler ortaya çıktı. Listede, iPhone SE 4, M4 MacBook Air ve çok daha fazlası var.

Özetlemek gerekirse, iPhone SE 4, iPhone 15’e kıyasla daha uygun fiyatı, güçlü işlemcisi ve olası Apple Intelligence desteği ile öne çıkıyor. Ancak çift kamera ve Dynamic Island (Dinamik Ada) gibi özelliklerden feragat etmek istemeyenler için iPhone 15 daha cazip olabilir. Bu anlamda piyasaya sürülmesine çok da bir süre kalmamışken, akıllı telefona büyük bir yatırım yapmadan iPhone SE 4’ün duyurulmasını beklemenizi öneriyoruz.

iPhone SE 4 vs. iPhone 15: Hangisini satın almalısınız?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin