1. Haberler
  2. Manşet
  3. Riot, Valve’a rakip yeni oyun mu geliştiriyor? İşte açıklama

Riot, Valve’a rakip yeni oyun mu geliştiriyor? İşte açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Riot Games, son günlerde gündemi meşgul eden bir iddiaya karşı sessizliğini bozdu. Valve’ın yeni oyunu Deadlock’a rakip olarak Tencent ile birlikte 200 milyon dolarlık proje geliştirdiği yönündeki söylentileri yalanladı.

Riot Games, Tencent ile birlikte Valve’ın yeni oyunu Deadlock’a rakip bir proje geliştirdiği iddialarını yalanladı. 200 milyon dolarlık bir oyun üzerinde çalıştığı iddia edilen şirketin, yeni bir nişancı yapımı geliştirdiği söyleniyordu.

Riot Games İletişim Müdürü Joe Hixson, sosyal medyadan yaptığı açıklamada iddiayı “tamamen asılsız” olarak değerlendirdi. Buna göre söylentilere kaynaklık eden makalenin gerçek olmadığını dile getirdi. Hixson, Riot Games’in Ar-Ge departmanında Deadlock benzeri hiçbir oyunun geliştirilmediğini ifade etti.

İddiaya göre bu söylenti, Riot’un Deadlock rakibi bir oyun geliştirmek için Tencent’ten 200 milyon dolar destek aldığını iddia ediyordu. Ancak Hixson, Tencent’in Riot’un projelerini doğrudan bu şekilde finanse etmediğini de açıkladı.

Bu kapsamda Riot, 2025’te çıkması planlanan ücretsiz dövüş oyunu 2XKO gibi diğer yapımlara odaklanmaya devam ediyor. Şirket ayrıca henüz resmi olarak duyurulmamış bir MMO geliştiriyor. Ayrıca Valorant’ı Unreal Engine 5’e taşıma planlarına sahip.

League of Legends ve Valorant ile sırasıyla MOBA ve nişancı türlerinde mevcut başarılara sahip olan Riot’un, Valve’ın yeni kahraman nişancı oyunuyla doğrudan rekabet etmesi pek olası görünmüyor. Stüdyo, şu anda geliştirilmekte olan 2XKO’nun da gösterdiği gibi, dövüş oyunları gibi yeni türlere doğru genişlemeye kendini adamış gibi görünüyor.

Riot, Valve’a rakip yeni oyun mu geliştiriyor? İşte açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin