1. Haberler
  2. Manşet
  3. Kullanıcılar yorumladı: İşte en gereksiz telefon özellikleri!

Kullanıcılar yorumladı: İşte en gereksiz telefon özellikleri!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Markalar her yıl kullanıcıları etkilemek için yeni özellikler ve yazılımlar yayınlıyor. Bununla birlikte akıllı telefon sektörü de günden güne gelişiyor. Fakat bir akıllı telefon marka tarafından ne kadar iyi tanıtılırsa tanıtılsın asıl iş her zaman kullanıcı deneyimlerinden geçiyor. Bu haberimizde sizler için “En gereksiz akıllı telefon özellikleri” anketi sonuçlarını paylaştık. İşte detaylar…

Bugüne kadar akıllı telefon piyasasında pek çok oyuncuyu gördük. Bunlardan bazıları kullanıcılar tarafından çok sevildi ve piyasada hüküm sürmeye devam etti. Ancak bazı telefonlarsa sadece reklam ve PR amaçlı ortaya çıktılar ve zamanla yavaş yavaş kayboldular.

Android Authority tarafından yayınlanan bir ankete göre kullanıcılar en gereksiz bulduğu akıllı telefon özelliklerini seçti. Bu özellikler arasında oldukça dikkat çekici olanlar da var. Anket sonuçlarındaki özellikler ise şunlardı:

  • Modüler telefonlar
  • Motion Sense
  • Hand ID
  • Autostereoscopic display
  • Curved display
  • Waterfall display
  • Temperature sensor
  • Diğerleri.

Burada en gereksiz olarak tanımlanan özellik ile başlayalım. Kullanıcıların yaptığı oylamaya göre en gereksiz akıllı telefon özelliği waterfall display oldu. Türkçesi her iki yana da kayan telefon ekranı olarak adlandırabileceğimiz bu özellik telefonunuzun ekran oranını büyük oranda arttırmakta. Ancak kullanıcılar bu ekranları kullanmanın zor olduğunu bildiriyor.


Bu fiyata yok satar! Infinix Hot 50i tanıtıldıBu fiyata yok satar! Infinix Hot 50i tanıtıldı

Bu fiyata yok satar! Infinix Hot 50i tanıtıldı

Infinix, Hot 50i adlı yeni bütçe dostu Android akıllı telefonunu tanıttı. İşte Infinix Hot 50i özellikleri ve fiyatı…

En gereksiz 2. özellik ise autostereoscopic display oldu. Türkçesi her açıdan gözükebilen telefon ekranı olarak adlandırabileceğimiz bu özellik telefonunuza hangi açıdan bakarsanız bakın ekranınızın net bir şekilde görünmesine olanak sağlıyor. Bu özelliğin 1. seçilmemesine şaşırdık zira bir dizi güvenlik sorunlarıyla uğraşmanız gerekiyor

Listenin 3. sırasında ise Hand ID özelliği bulunmakta. LG G8S modeli ile görmeye başladığımız bu özellik Touch ID gibi bir sisteme sahip. Ancak burada el tanımlaması yapmanız isteniyor. Yorumlara bakıldığında kullanım zorluğu sebebiyle 3. sıraya yerleştiğini bildirebiliriz.

Listenin devamında ise 4. sırada modüler akıllı telefonlar, 5. sırada sıcaklık sensörü, 6. sırada curved display, 7. sırada Motion Sense yer alıyor. Yorumlara bakarak bir özellik daha ekleyebiliriz. Her ne kadar anket sonuçlarında “diğer” sınıfına geçse de birçok kullanıcı RF uzaktan kumanda özelliğini de gereksiz buluyor.

Kullanıcılar yorumladı: İşte en gereksiz telefon özellikleri!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin