1. Haberler
  2. Manşet
  3. Intel’in son işlemcisi performansta i9’u geçemedi! Ama başka bir avantajı var

Intel’in son işlemcisi performansta i9’u geçemedi! Ama başka bir avantajı var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Intel, yeni nesil Core Ultra 9 285K işlemcisiyle performans ve enerji verimliliği arasında denge kurmaya çalışıyor. Fakat sızdırılan bilgilere göre, bu model i9-14900K’ya kıyasla oyunlarda beklenen performansı sunmaktan uzak. Oyun testlerinde, bazı oyunlarda %15’e kadar daha hızlı performans sunarken, özellikle Cyberpunk 2077 gibi zorlu oyunlarda performansın %21 kadar geride kaldığı belirtiliyor. İşte detaylar…

Tüm bu dülük performansa rağmen Intel’in asıl amacı bu modelle güç tüketimini azaltmak. TSMC’nin 3 nm üretim sürecinden faydalanan Core Ultra 9 285K, önceki nesillere göre 80 W kadar daha az güç tüketiyor. Yani, uzun süreli kullanımda enerji verimliliği sağlayarak, yüksek performanslı bilgisayarlarda soğutma sorunlarını minimize ediyor.

intel-core-ultra-9-285k-son-islemcisi-performansintel-core-ultra-9-285k-son-islemcisi-performans

Enerji verimliliği ve güç tüketimi konusunda Intel, yeni nesil işlemcileriyle ilgi çekerken, oyun performansında aynı başarıyı göstermekte zorlanıyor. Verimlilik tarafında ise Intel, üretkenlik ve içerik oluşturma gibi alanlarda hala lider.


ASUS ve Intel’den yapay zeka destekli anakartlar geliyor!ASUS ve Intel’den yapay zeka destekli anakartlar geliyor!

ASUS ve Intel’den yapay zeka destekli anakartlar geliyor!

ASUS ve Intel işbirliğiyle geliştirilen yeni nesil anakartlar ve Ultra 200 serisi işlemciler çok yakında piyasaya sürülüyor.

Yapılan testlerde, Ryzen 9 7950X3D’ye göre %30 daha hızlı performans gösteren Core Ultra 9 285K, oyun dışı senaryolarda oldukça güçlü. Ancak oyun performansına gelindiğinde, AMD’nin en güçlü rakibi Ryzen 9 9950X ile kafa kafaya bir mücadele verdiği ve bu alanda yalnızca %0.26’lık bir avantaj sağladığı görülüyor.

Kısacası, Intel Core Ultra 9 285K, enerji verimliliği konusunda önemli iyileştirmeler yapsa da, oyun performansı açısından oyunseverleri tam anlamıyla mutlu etmeyebilir. Intel’in bu dengeyi gelecekteki modellerinde daha da iyileştirmesi gerekiyor. Çünkü günümüz kullanıcıları, sadece enerji verimliliği değil, aynı zamanda yüksek performans da talep ediyor.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Intel’in son işlemcisi performansta i9’u geçemedi! Ama başka bir avantajı var
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin