1. Haberler
  2. Manşet
  3. Discord için erişim engeli getirildi! İlk açıklama geldi

Discord için erişim engeli getirildi! İlk açıklama geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 Ekim gecesi saat 1 sularında birçok kullanıcı Discord’a giriş yapamadığını paylaştı. Downdetector verilerine baktığımızda da benzer şekilde onlarca kişinin uygulamaya erişemediği için geri bildirimde bulunduğunu görüyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yaşanan birçok acı olayın ardından Discord ve Telegram gibi çeşitli uygulamalarda kötü amaçlarla örgütlenen insanların olduğu ve çocuklar başta olmak üzere birçok insana tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

Bunun ardından Discord ve Telegram gibi platformların kapatılabileceği gündeme geldi. Fakat günlerdir bu yönde bir adım atılmamış ve henüz bir karar alınmadığı açıklanmıştı. Fakat 9 Ekin 2024’te Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Discord’un erişime engellenmesi kararı alındı.


En iyi Discord alternatifi uygulamalar!En iyi Discord alternatifi uygulamalar!

En iyi Discord alternatifi uygulamalar!

Discord alternatifi 17 uygulamayı detaylı bir şekilde inceliyor, hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğu konusunda yardımcı oluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız. Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz.”

Bakan Tunç, erişim engeli kararı öncesi de şunları söylemişti:

“Bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar başlatılmıştır. Bu içerikleri çıkarmayan ve bu konuda alınmış yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları hakkında 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişimin engellenmesi yaptırımları kararlılıkla uygulanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir Hukuk Devletidir.

Toplumu suçtan korumak Hukuk Devletinin görevidir. Ülkemizde yayın yapan ve milyonlarca kullanıcısı olan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına ve kurallarına uymak zorundadır. Hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemeye, toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz. Suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılığımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz.”

DownDetector verisi;

Discord için erişim engeli getirildi! İlk açıklama geldi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin