1. Haberler
  2. Manşet
  3. Oyuncular acımadı: YouTube’da düşüş sürüyor!

Oyuncular acımadı: YouTube’da düşüş sürüyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTubeda oyun yayıncılığı son zamanların en popüler içerik türlerinden biri haline gelirken, platform bu alandaki izleyici sayısında ciddi kayıplar yaşadı. Başta Twitch olmak üzere rakiplerine kaybeden YouTube, Gaming platformunda izleyicilerini geri kazanmak için yeni adımlar atacak gibi duruyor.

YouTube oyun yayınlarına yönelik izleyici sayısında ciddi düşüş yaşamaya devam ediyor. Stream Charts’ın son raporuna göre, YouTube genel izleyici sayısında üçüncü çeyrekte yüzde 13,6’lık bir azalma görüldü. Gaming izleyici sayısı ise yüzde 27 oranında geriledi.

twitch yayıncısı drlupo, drlupo, drlupo youtube, drlupo youtube gamingtwitch yayıncısı drlupo, drlupo, drlupo youtube, drlupo youtube gaming

Rakip platformlardan Twitch ise yüzde 19,1 pazar payıyla ikinci sırada yer alıyor. Ancak Kick benzeri yeni platformlar hızla büyüme kaydediyor. Kick izleyici saatlerinde üçüncü çeyrekte yüzde 15,6’lık artış gösterdi. Bunun temel nedenleri arasında ödeme oranları öne çıkıyor.


Microsoft Flight Simulator 2024’ü herkesten önce ücretsiz oynayabilirsiniz!Microsoft Flight Simulator 2024’ü herkesten önce ücretsiz oynayabilirsiniz!

Microsoft Flight Simulator 2024’ü herkesten önce ücretsiz oynayabilirsiniz!

Microsoft Flight Simulator 2024 için başlatılan Alpha testleri ile birlikte, oyunu herkesten önce deneme fırsatınız var. İşte detaylar…

Tabii YouTubehala sektörde birinci sırada yer alıyor. Buna göre video izlenme süresi açısından pazarın yüzde 66,7’sine hitap ediyor. Ancak rekabet her geçen gün şiddetleniyor. Özellikle League of Legends, PUBG ve Free Fire gibi büyük etkinliklere rağmen YouTube Gaming izleyici sayısında düşüş yaşanması dikkat çekici.

Genel olarak üçüncü çeyrekte tüm platformlarda 19,7 milyar saatin üzerinde içerik tüketimi gerçekleşti. YouTube üçüncü çeyrekte toplam 13,1 milyar saatlik izlenme saati yakaladı. Şirketin artan rekabet karşısında izleyici kaybını tersine çevirmesi gerekiyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Oyuncular acımadı: YouTube’da düşüş sürüyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin