1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. İran: İsrail sahra hastanesini vurdu

İran: İsrail sahra hastanesini vurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Kızılayı’nın X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Lübnan-Suriye sınırında kurulu, 56 yatak ve ilaç deposundan oluşan sahra hastanesinin dün gece İsrail’in düzenlediği saldırıda tamamen yandığı belirtildi.

Hastanenin İsrail saldırıları sırasında yaralanan Lübnanlılara tıbbi yardım sağlamak amacıyla İran Kızılayı tarafından kısa süre önce kurulduğu bilgisi verildi.

İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, saldırıda can kaybı olmadığını belirterek, “Tüm sağlık ekibimiz güvende ancak hastanenin ambulansları, sağlık ekipmanları ve malzemeleri imha edildi.” ifadesini kullandı.

İran Kızılayı, 6 Ekim’de Lübnan-Suriye sınırında sahra hastanesi kurduğunu duyurmuştu.

SALDIRIYA KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Lübnan-Suriye sınırında İran Kızılayı’na ait bir sahra hastanesine İsrail tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Bekayi, İsrail’in sahra hastanesine saldırısı için “tam bir savaş suçu örneği” ifadesini kullandı.

İranlı Sözcü, Tel Aviv’in daha önce de Gazze ve Lübnan’da hastaneleri defalarca kez hedef aldığına dikkati çekerek, uluslararası topluma İsrail’in savaş suçlarının durdurulması için harekete geçmeleri çağrısını yineledi.

İran: İsrail sahra hastanesini vurdu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin