1. Haberler
  2. Manşet
  3. OnePlus 13’ün Snapdragon çipi, A18 Pro’yu solladı!

OnePlus 13’ün Snapdragon çipi, A18 Pro’yu solladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OnePlus, yakında piyasaya süreceği OnePlus 13 modeliyle şimdiden büyük bir heyecan yarattı. Ancak bu heyecanın asıl nedeni, cihazın içinde bulunacak olan özelleştirilmiş Snapdragon yonga seti. Ve bu işlemcinin Apple’ın yeni nesil A18 Pro çipini enerji verimliliği açısından geride bıraktığını iddia ediliyor. Peki, gerçekten de öyle mi?

Henüz adı tam olarak netleşmemiş bu yonga seti, Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi işlemcisi olarak karşımıza çıkacak. İşlemcinin Snapdragon 8 Gen 4 ya da Snapdragon 8 Extreme Edition olarak adlandırılması bekleniyor. Fakat, bu yonga setini özel kılan, OnePlus’ın kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirdiği bir sürüm olacak olması.

OnePlus’ta çalışan Cai Zuxuan’ın yaptığı bir paylaşım, bu işlemcinin Apple’ın yeni nesil A18 Pro çipini enerji verimliliği açısından geride bıraktığını iddia etti. OnePlus’ın iç verilerine dayanan açıklamaya göre, Qualcomm’un sadece performans değil, aynı zamanda verimlilik anlamında da en iyilerden biri olacağı söyleniyor.


OnePlus 13 işlemcisi hakkında kafa karıştıran yeni iddia!OnePlus 13 işlemcisi hakkında kafa karıştıran yeni iddia!

OnePlus 13 işlemcisi hakkında kafa karıştıran yeni iddia!

Son gelen bilgilere bakılırsa OnePlus 13 cihazının işlemci kısmında bazı değişiklikler meydana gelecek. İşte ayrıntılar…

Yani, daha az enerji tüketen ama daha yüksek performans sunan bir cihazla karşı karşıya olacağız. Zuxuan’ın açıklamalarına göre, özelleştirilmiş yonga seti, OnePlus 13’ü rakiplerine karşı bir adım öne çıkaracak. Apple’ın A18 Pro yonga seti, bugüne kadar enerji verimliliği konusunda lider olarak bilinse de, bu yeni Snapdragon varyantı dengeleri değiştirebilir.

Üstelik Snapdragon 8 Extreme Edition’ın “kamu versiyonu” olarak adlandırılan bir başka sürümünün de daha düşük bir performans sunduğu belirtiliyor. Yani, OnePlus 13’ün özelleştirilmiş çipinin daha yüksek verimlilik ve performans sunacağı belirtiliyor.

Tüm bu gelişmelerin ışığında, Qualcomm’un resmi Snapdragon Zirvesi’ni beklemeye gerek kalmadan, OnePlus 13’ün sektördeki birçok cihazı gölgede bırakabilecek bir donanıma sahip olacağını söyleyebiliriz.

OnePlus 13’ün Snapdragon çipi, A18 Pro’yu solladı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin