1. Haberler
  2. Manşet
  3. Google Play Store için korkutan rapor: 200 kötü amaçlı uygulama…

Google Play Store için korkutan rapor: 200 kötü amaçlı uygulama…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siber saldırganlar insanların binbir zorluklarla kazandığı paraları ve özel bilgilerini çalmak için akla hayale gelmeyecek yolları denemeye devam ediyor. Hırsızlar, kurbanlarını ağlarına düşürmek için genellikle içine kötü amaçlı yazılım (trojan) yerleştirilen uygulamaları kullanıyor. İlk etapta faydalı ve kullanıcı dostu gibi görünseler de, cihazlara yüklendikten sonra arka planda özel bilgileri ele geçiriyor.

Zscaler ThreatLabz‘deki güvenlik araştırmacıları tarafından yayınlanan son rapora göre Haziran 2023 ile Mayıs 2024 arasını kapsayan bir yıllık dönemde Google Play Store’da 200 kötü amaçlı uygulama tespit edildi. Bu yazılımların yaklaşık 8 milyon kez indirildiğine vurgu yapıldı.

Google Play Store'da son bir yılda 200 kötü amaçlı uygulama tespit edildiGoogle Play Store'da son bir yılda 200 kötü amaçlı uygulama tespit edildi

Bununla birlikte, siber saldırganların Anatsa isimli bankacılık trojanını kullanarak dünya genelinde 650’den fazla finans kuruluşunu hedef aldığı belirtildi. Bu trojanın daha çok PDF ve QR kod okuyucu gibi uygulamaların içerisine gizlenerek yayıldığı ifade edildi.


Play Store davasına Google’dan itiraz: Güvenlik tehlikede!Play Store davasına Google’dan itiraz: Güvenlik tehlikede!

Play Store davasına Google’dan itiraz: Güvenlik tehlikede!

Google, Play Store’da üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vermek istemiyor. Mahkemenin verdiği karar uygulama güvenliğini zayıflatabilir.

Zscaler ThreatLabz’e göre siber saldırıların en çok hedef aldığı ülke ABD. Bunun hemen ardından Japonya, Çin, Singapur ve Almanya gibi ülkeler geliyor. İçerisine trojan yerleştirilmiş mobil uygulamalarla en çok saldırıya uğrayan ülkelerse Hindistan, ABD, Kanada, Güney Afrika ve Hollanda.

Google Play Store ve App Store gibi uygulama mağazalarında denetimler yapılsa da maalesef trojanlı kötü amaçlı yazılımlar bir şekilde denetimlerden kaçarak kullanıcılara ulaşabiliyor. Bu nedenle geliştiricisini tanımadığınız veya sizden gereğinden fazla izin isteyen uygulamalara karşı mesafeli durun. Aynı zamanda, güvenilir bir virüs programıyla belirli aralıkla cihazınızı tarayarak en azından kendi açınızdan önleminizi alın.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu gibi kötü amaçlı yazılımların önüne nasıl geçilebilir? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Google Play Store için korkutan rapor: 200 kötü amaçlı uygulama…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin