1. Haberler
  2. Manşet
  3. Starlink, milyonlarca kişiye yıl sonuna kadar ücretsiz internet veriyor!

Starlink, milyonlarca kişiye yıl sonuna kadar ücretsiz internet veriyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SpaceX, Amerika Birleşik Devletleri’ni etkisi altına alan Helene ve Milton kasırgalarının ardından Starlink internet hizmetini afet bölgelerinde ücretsiz sunmaya karar verdi. Şirket, yıl sonuna kadar geçerli olacak bu kararını 11 Ekim’de duyurdu.

Starlink, kasırgalardan etkilenen bölgelere iletişim desteği sağlamak amacıyla geniş bant internet hizmetini ücretsiz olarak kullanıma açtı. Özellikle sel, elektrik ve iletişim kesintilerinin büyük sorunlara yol açtığı bölgelerde, ücretsiz internet hizmetinin hayati bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Bunun yanı sıra Starlink, aylık internet kullanım ücretlerinden de feragat ederek, yerel halkın iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir adım attı. Normalde aylık 120 dolar olan ücret, kasırgalar nedeniyle yılın geri kalanında tamamen iptal edildi. Bu sayede kasırga mağdurları, internet erişiminden ücretsiz faydalanabilecekler.


Microsoft Flight Simulator 2024 internetinizi su gibi çekecek: Saatte 81 GB!Microsoft Flight Simulator 2024 internetinizi su gibi çekecek: Saatte 81 GB!

Microsoft Flight Simulator 2024 internetinizi su gibi çekecek: Saatte 81 GB!

Merakla beklenen Microsoft Flight Simulator 2024 ilk testlere göre saatte 81 GB’a kadar veri tüketimi gerçekleştiriyor.

Starlink’in bu ücretsiz internet hizmeti, Florida, Georgia, Carolina, Tennessee ve diğer komşu eyaletlerde yeni ve mevcut müşterilere sunuluyor. Ayrıca SpaceX, T-Mobile ile iş birliği yaparak afet bölgelerinde temel mesajlaşma ve acil durum uyarı sistemlerini etkinleştirdi. Bu sayede mağdur halk, yakınlarıyla iletişim kurabiliyor ve acil durum mesajlarına anında erişebiliyor.

SpaceX’in 2019 yılında başlattığı Starlink projesi, düşük Dünya yörüngesinde bulunan binlerce uydu aracılığıyla kullanıcılara internet erişimi sağlıyor. Bugün itibariyle Dünya’nın yörüngesinde 6 binden fazla Starlink uydusu bulunuyor ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Ünlü şirketin bu hamlesi, özellikle afet anlarında internet erişiminin ne denli önemli olduğuna dair bir mesaj daha vermiş oldu. Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Starlink, milyonlarca kişiye yıl sonuna kadar ücretsiz internet veriyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin