iOS 18 ile iPhone bataryaları için uyarı özelliği eklendi!

iOS 18 ile iPhone bataryaları için uyarı özelliği eklendi!

Apple geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikle beraber birçok yeni cihazını duyurdu. Özellikle iPhone 16 serisi, etkinliğin odağı olurken bu cihazlarla birlikte gelecek iOS 18 güncellemesi de merakla bekleniyordu. Sonunda dün akşam saatlerinde yayınlanan iOS 18 güncellemesi, uyumlu iPhone modelleri için geldi. Görünen o ki iOS 18 ile birlikte artık bataryalara uyarı modu eklendi. İşte detaylar…

Batarya sağlığı ve şarj ayarları da dahil olmak üzere onlarca yeni özelliği cihazlara taşıyan iOS 18’in getirdiği yeniliklerden biri de iPhone modelleri için daha fazla şarj limit seçeneği ve şarj aleti uyarısı oldu. iPhone 15 serisi için gelen özellik sayesinde öncesinde yüzde 80’e kadar şarj olsun diyerek işaretleyebildiğiniz seçeneklere yüzde 85, 90, ve 95 seçenekleri de eklendi.

Eğer siz de güncellemeyi indirmişseniz, Ayarlar’dan Pil bölümüne gidebilir ve buradan Şarj etme detaylarına ulaşabilirsiniz. Daha sonrasında ise yeni limitleri deneyebilirsiniz. Bir diğer özellik ise artık yavaş şarj aleti kullandığınızda iPhone cihazınız bir uyarı gösterecek.




iOS 18 yayınlandı? Nasıl kurulur?

Eğer desteklenenden daha yavaş şarj aleti kullanıyorsanız, bu özellik sizlere “Yavaş Şarj Cihazı” uyarısı gösterecek. Ayarlar’a giderek Pil menüsünü seçerseniz, buradan Pil Seviyesi grafiğini görebilir ve eğer yavaş şarj aleti ile şarj ettiyseniz, sarı şekildeki uyarıları görebilirsiniz.

Ayrıca grafiğin de yeni turuncu renk ile güncellendiğini görebiliyoruz. iPhone SE 2 ve daha yeni bir iPhone kullanıyorsanız, iOS 18 sürümünü indirebilirsiniz. Güncellemeyi yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adımlarını takip ederek güncellemeyi indirip cihazınıza kurabilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin cihazınızda bu özellik bulunuyor mu? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version