1. Haberler
  2. Manşet
  3. Ofise gitmek şart mı: Büyük şirketlerde uzaktan çalışma oranı ne?

Ofise gitmek şart mı: Büyük şirketlerde uzaktan çalışma oranı ne?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemiyle birlikte pek çok şirkette benimsenen uzaktan çalışma modeli, özellikle teknoloji sektörü çalışanları arasında popüler hale gelmişti. Ancak son dönemde dev teknoloji şirketleri arasında ofise dönüş rüzgarları esmeye başladı. Buna karşın sektörde uzaktan çalışma modeli halen popülerliğini koruyor.

Uzaktan çalışma oranı yüzde 90’ın üstünde

Amazon’un CEO’su Andy Jassy, geçtiğimiz yıl çalışanların haftada en az üç gün ofisten çalışmalarını talep etmişti. 2025 itibarıyla bu kural daha da sıkılaştırılacak ve dünya genelindeki 300 binden fazla çalışan, haftada beş gün ofise dönmek zorunda kalacak. Yine de bu akım, genel trendi pek de etkileyecek seviyede değil gibi görünüyor.

uzaktan-calisma-orani-2024-2uzaktan-calisma-orani-2024-2

Ancak bu karar, teknoloji devleri arasında yaygın değil. Flex Index’in verilerine göre, 25 binin üzerinde çalışanı olan teknoloji şirketlerinin sadece yüzde 3’ü, beş gün ofisten çalışma kuralını uyguluyor. Çoğu şirket, hibrit modeli benimseyerek çalışanlarına esneklik tanıyor.

Apple, Google ve Meta gibi büyük şirketler, ofiste en az üç gün bulunma zorunluluğu getirse de bu politikalar sürekli değişiyor ve çalışanlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılaşıyor.


Bilgisayar kamerası neden çalışmaz? Sebepleri ve çözümleriBilgisayar kamerası neden çalışmaz? Sebepleri ve çözümleri

Bilgisayar kamerası neden çalışmaz? Sebepleri ve çözümleri

Bilgisayar kamerası çalışmama sebepleri pek çok nedenden kaynaklanabilir. Çözümlerini bu yazımızda sizler için derledik.

Bununla birlikte, Amazon’un bu stratejisinin diğer büyük şirketler tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu. Bazı CEO’lar, ofise dönüşün gerekli olduğuna inanırken, diğerleri hibrit çalışma düzenini rekabet avantajı olarak görüyor. Harvard Business School’dan Prithwiraj Choudhury, zorunlu ofis politikalarının en yetenekli çalışanları kaybetmeye yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Sonuç olarak, pandemi sonrası çalışma düzeni hala tam olarak şekillenmedi ve büyük şirketlerin aldığı kararlar, diğer işverenler tarafından da yakından yakından takip ediliyor diyebiliriz. Amazon’un bu kararı başarılı olursa, daha fazla şirketin ofise dönüşü zorunlu hale getirebileceği konuşuluyor.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Ofise gitmek şart mı: Büyük şirketlerde uzaktan çalışma oranı ne?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin