Apple’ın yeni M4 işlemcili Mac etkinliğinde beklenenler!

Apple’ın yeni M4 işlemcili Mac etkinliğinde beklenenler!

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da lansman etkinliklerine doymayacak gibi duruyor. Geçtiğimiz aylarda yeni M4 işlemciyi ve iPad’leri duyuran firma geçtiğimiz haftalarda da yeni iPhone 16 serisini ve A18 işlemcileri duyurdu. Şimdi de Ekim ayında düzenlenmesi beklenen etkinlikle birlikte yeni M4 işlemcili Mac bilgisayarların tanıtılması planlanıyor. İşte Apple tarafından tanıtılacak M4 işlemcili Mac etkinliğinden beklenenler…

Popüler Apple analisti Mark Gurman’ın yaptığı açıklamalara göre Apple, yeni modellerle birlikte artık 14 inç MacBook Pro, yeni Mac mini, ve yeni iMac de dahil olmak üzere tüm Mac bilgisayarları en az 16GB RAM ile tanıtacak. Son 8 yıldır standart olarak 8GB RAM ile duyurulan bilgisayarlar için 16GB RAM oldukça önemli bir gelişme olabilir.

Bu RAM artışında önemli sebep ise Apple Intelligence’ın daha fazla RAM tüketiyor oluşu olabilir. Lansman etkinliğindeki yeniliklerden biri de Mac mini ile gelecek yeni tasarım. Önceki modellere göre daha ufak boyutlarda olacak Mac mini, Apple TV ile aynı boyutlarda olacak ve daha fazla USB-C girişine sahip olacak.




Apple, iPhone 16 Pro’da BOE’nin ekranını mı kullandı?

iPhone 16 Pro’nun ekranı, BOE’nin ekran teknolojisini taşıyor olabilir. Peki BOE, Apple’ın yeni ekran tedarikçileri arasına mı girdi?

Etkinlikte duyurulacak yeni cihazlardan bazıları da USB-C girişli Magic Mouse, Klavye ve Trackpad olacak. Sızıntılara göre Apple, sonunda tüm Magic aksesuarlarını güncelleyecek ve USB-C’yi bu cihazlara da ekleyecek.

Ayrıca Uzay Siyahı renk seçeneği de artık en uygun fiyatlı M4 MacBook Pro dahil olmak üzere daha fazla modelde kullanılabilir. Her ne kadar M4 işlemci iPad Pro ile tanıtılmış olsa da henüz M4 Pro ve M4 Max’leri görmedik. Etkinlikle beraber bu işlemcilerin de tanıtılması bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version