iPhone 16 Pro kullanıcıları dokunmatik ekrandan şikayetçi!

iPhone 16 Pro kullanıcıları dokunmatik ekrandan şikayetçi!

Her yeni cihazda ortaya çıkabilen sorunlar, 82 bin 999 TL fiyatlı iPhone 16 Pro’da da meydana geldi. Apple tarafından geçtiğimiz haftalarda tanıtılan en yeni iPhone 16 Pro modeli için kullanıcılar tarafından dokunmatik ekran şikayetleri artmaya başladı. Ekran tepkisinde meydana gelen sorunlarla birlikte kullanım zorlaşmaya başladı. İşte 16 Pro ekran sorunu detayları…

Her geçen gün artan sayıda iPhone 16 Pro kullanıcıları, telefonların dokunmatik ekran tepkisi ile alakalı sorunlar bildiriyor. Şikayetlere göre yeni 16 Pro, sanal klavyedeki kaydırmaları, düğmelere basmaları, ve tuşlara basmaları algılamıyor. Bu tarz dokunma ve kaydırma hareketlerini algılamayan ekranın reddetme hassasiyetinin arttığı belirtiliyor.

Kullanıcılar tarafından bildirilerenlere göre bu sorunun asıl kaynağı donanım yerine yazılım. Özellikle iOS 18 ve 18.1 beta işletim sistemi üzerinde çalışan iPhone modellerinde meydana gelen hatanın Apple tarafından yayınlanacak bir güncelleme ile düzeltilebileceği tahmin ediliyor.




iPhone 16 serisi için sevindiren açıklama!

Apple, 9 Eylül’de yeni iPhone 16 serisini tanıttı. Kısa süre önce gelen bilgilere göre iPhone 16 modellerinin tamiri daha kolay. İşte nedeni!

16 Pro ekran sorununda kullanıcıların temas ettiği alanlarda ekran algılamıyor ve dokunmaları reddediyor. Bundan dolayı iOS’un yanlışlıkla dokunmalara karşı aldığı önlem burada çalışıyor ve dokunmaların göz ardı edilmesine sebep oluyor.

Ayrıca yeni Kamera Kontrol tuşunda da benzer sorunlar yaşandığını belirten kullanıcılar, bu sorunun tüm ekranda meydana geldiğini ekliyor. Sorunun ince çerçevelerden dolayı meydana gelebileceği belirtilirken, bir kılıf kullanıldığında sorunun daha az yaşanabileceği çözüm olarak sunuluyor.

Peki siz bu sorunu yaşadınız mı? Yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version