Microsoft düğmeye bastı! Yeni Xbox konsolu yolda

Microsoft düğmeye bastı! Yeni Xbox konsolu yolda

Oyun dünyası yine hareketleniyor. Son gelen haberlere göre, Microsoft, Xbox Series S’in yerini alacak yeni bir taşınabilir oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Windows Central editörü Jez Corden, bu konsolun mevcut Series S modelinin yerine geçeceğini ve taşınabilir oyun dünyasına yeni bir soluk getireceğini belirtti. Peki nasıl bir konsol gelecek?

Microsoft, uzun süredir Phil Spencer’ın da ima ettiği gibi, taşınabilir bir oyun konsolu çıkarma konusunda kararlı adımlar atıyor. Ancak, bu cihaz Sony PlayStation Portal gibi sadece bulut üzerinden oyun oynatan bir cihaz olmayacak.

Aksine, yerel olarak oyun oynama kapasitesine sahip olacak. Yani, internet bağlantısı olmasa bile sevdiğiniz oyunları cihazda oynayabileceksiniz. Özellikle seyahat edenler veya her an çevrim içi olamayan oyuncular için, oldukça cazip bir seçenek haline gelecek.




PlayStation’dan Xbox cephesine büyük darbe: Tam 1 yıl boyunca…

Sony PlayStation ve Xbox arasındaki savaş tam gaz sürüyor: Bu oyun, tam bir yıl boyunca Xbox için piyasaya çıkmayacak.

Şu an Series S, uygun fiyatlı ve güçlü bir alternatif olarak Xbox ekosisteminde yer alsa da, taşınabilir bir cihazın devreye girmesiyle bu model yavaş yavaş geri planda kalabilir. İlginç bir şekilde, Microsoft’un PlayStation 5 Pro’ya rakip olacak bir cihaz geliştirme planı bulunmuyor.

Şirket, bu yıl 1TB kapasiteli Xbox Series S ve 2TB kapasiteli Series X modelleriyle piyasada rekabet etmeye devam edecek, ancak PS5 Pro gibi bir cihazın yerine geçecek, işlem gücü açısından daha gelişmiş bir model çıkarma niyeti yok.

Yeni taşınabilir Xbox konsolunun oyun dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Exit mobile version