Google’ın “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonu ne işe yarıyor?

Google’ın “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonu ne işe yarıyor?

Google’ın ünlü “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonu hiç dikkat etmediniz mi? Bu tuhaf ve merak uyandırıcı buton, sadece birkaç kelimeyle bile kullanıcıların çalışmalarını harcamayı başarıyor. Peki bu butonun arkasında yatan hikaye ne? Bu basit görünen düğmenin internet tarihindeki yeri ve insanların aramalarının etkisinden çok daha derin olabilir. İşte Google’ın bu gizemli butonuyla ilgili merak uyandırıcı tüm detaylar…

Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu nedir?

Fark etmemiş olabilirsiniz ama Google arama motoru 20 yıldan daha eski bir tarihe sahip. 1997’de ortaya çıkan Google, hızla diğer arama motorlarının önüne geçerek dünyanın en önemli arama motoru haline geldi.

Google arama motoru, herhangi bir terimi aramanıza izin vermesi ve çeşitli internet sayfalarında benzer sonuçlar sunması ile karakterize edilir. Ancak geçmişte bu mümkün değildi. Her internet sitesinin doğrudan yazılması gerekiyordu. Bu nedenle Google çok faydalı bir mecra olarak hayatımıza girerek internet kullanıcılarının işlerini kolaylaştırdı.




Gemini Live nedir, nasıl Android telefonda kullanılır?

Google tarafından tanıtılan ürünlerden olan Gemini Live, birçok özelliği ile dikkat çekiyor. Gemini Live nedir ve Android nasıl kullanılır?

Zaman içinde büyük bir dönüşüme uğrayan ve her geçen gün daha da gelişen Google, yıllar boyunca aslında küçük bir nokta hariç baştan aşağı kendini yeniledi. Arama motorunun popüler bir özelliği olan “Kendimi şanslı hissediyorum” düğmesi her zaman yerini korudu. Peki bu düğmenin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Google’ın asla eskimeyen o düğmesi ne işe yarıyor? Bu içeriğimizde sizler için konuyla alakalı tüm ayrıntıları bir araya getirdik.

Kendimi Şanslı Hissediyorum düğmesi ne işe yarıyor?

“Kendimi şanslı hissediyorum” butonunun asıl amacı kullanıcıyı yapılan aramanın ilk sonucuna götürmektir. Bu özellik, aramaya bir yanıt bulmak için tüm seçenekleri tıklatarak harcayacağınız zamandan tasarruf etmek için kullanılabilir.

Ancak sonuç her zaman beklendiği kadar alakalı olmayabilir. Çünkü Google otomatik olarak arama sonucu olarak görünen ilk bağlantıya yönlendirecektir. Bu kimi zaman cevabınız için en uygun bağlantı olabilirken, bazen de tamamen ilgisiz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

“Kendimi şanslı hissediyorum” düğmesi, herhangi bir şey yazmanıza gerek kalmadan bile kullanılabilir. Kullanıcı düğmeye dokunduğunda otomatik olarak arama motorunun hatıra tarihlerini, tatilleri ve diğerlerini onurlandırmak için kişiselleştirilmiş versiyonları olan Google Doodles sayfasına yönlendirilecektir.

Exit mobile version