Apple sınırları zorluyor: AirPods kalp hastalıklarını tespit edebilecek

Apple sınırları zorluyor: AirPods kalp hastalıklarını tespit edebilecek

Teknoloji devi Apple’ın AirPods kablosuz kulaklık serisine yönelik planları sanıldığından çok daha büyük görünüyor. Şirket, AirPods kulaklıkları işitme cihazı olarak çalıştırabilmenin yanı sıra şimdi eli daha da artırarak sağlık odaklı önemli bir yenilik getirmeye hazırlanıyor. Apple’ın gelecekteki bir kulaklık modelinin kalp hastalıklarını tespit edebilme yeteneğine sahip olabileceği belirtiliyor. İşte detaylar…

AirPods’un sağlık odaklı yeni patenti ortaya çıktı

İlk olarak iOS 18 işletim sisteminde, Apple’ın kalp atış hızını ölçmek için daha önce yayınlanmamış AirPods modellerini kullanabileceğine dair kanıtlar bulundu. Beklenen yeni özelliğin önümüzdeki yıl AirPods Pro 3 ve Powerbeats Pro’ya gelebileceğine dair söylentiler aktarıldı.

Şimdi ise şirketin aldığı yeni bir patent, AirPods cihazlarının yalnızca kalp atışlarını değil, aynı zamanda olası kardiyovasküler hastalıkların varlığını da tespit edebileceğini gösteriyor. Patently Apple web sitesinde paylaşılan yeni patent, kulak kanalına yönlendirilen mikrofonların kalp hastalığını tanımlamak için kullanılabileceğini vurguluyor.




Apple’ın uygun fiyatlı tableti iPad 11 beklenenleri!

Apple tarafından önümüzdeki ay düzenlenecek etkinlikte tanıtılması beklenen iPad 11, özellikleri ve uygun fiyatı ile dikkat çekebilir…

Mikrofon tarafından yayılan ve bir filtre tarafından işlenen bir sinyal, bir algoritma tarafından analiz edilecek. Bu farklı kalp aktivitelerinde yakalanan sinyalleri karşılaştırarak olası kalp patolojilerini gösterebilecek değişiklikleri tanımlayabilecek.

Başlangıçta bradikardi (anormal derecede düşük kalp hızı) ve taşikardi (anormal derecede yüksek kalp hızı) tespit edilebiliyordu. Ancak patent aynı zamanda daha karmaşık tespitlerin de yapılabileceğine işaret ediyor.

Peki siz Apple’ın bu önemli patentiyle ilgili neler düşünüyorsunuz?

Exit mobile version