Joker’in yönetmeni, devam filmini çekme sebebini açıkladı

Joker’in yönetmeni, devam filmini çekme sebebini açıkladı

Joker: Folie à Deux, ilk filmde yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşen Arthur Fleck’in hikayesini anlatmaya devam ediyor. Devam filmi Joker’in büyük kritik ve ticari başarısından sonra gelse de yönetmen Todd Phillips, bu heyecanla beklenen devam filminin arkasındaki itici gücün ne olduğunu anlattı. İşte detaylar…

Todd Phillips, Arthur Fleck’e olan hayranlığını anlattı

Entertainment Weekly’ye konuşan Phillips, Arthur Fleck karakterine olan hayranlığının ona neden başka bir Joker filmi yapma konusunda ilham verdiğini açıkladı. Serinin yönetmenine göre kendisi ve başrol oyuncusu Joaquin Phoenix, orijinal filmin çekimleri bittiğinde çok büyük bir üzüntü yaşadı. İkili, karakter hakkında keşfedilecek daha çok şey olduğunu düşünerek karakterin hikayesini yarıda bırakmak istemedi.

Phillips, “İlk Joker’den sonra Joaquin ve ben gerçekten çok üzgündük. Gerçekten çok üzgündük… Bitmesini istemedik” dedi ve şunları ekledi: “Sadece birlikte çalışmayı sevdiğimiz için değil, Arthur’dan ayrılmak istemediğimiz için… Arthur’u sevdik ve o karaktere bağlandık. Basitçe söylemek gerekirse, onunla daha fazla zaman geçirmek istedik.




Netflix’te izlenmesi gereken en iyi filmler (2024)

Netflix’te izlenmesi gereken filmler listesi ile karşınızdayız! İşte platformda yer alan en kaliteli ve ödüllü film önerileri…

Arthut Fleck karakteri filmde annesi Penny Fleck’i ve talk-show sunucusu Murray Franklin’i öldürmek de dahil olmak üzere bazı korkunç eylemler gerçekleştirmiş olsa da, Phillips karakterin kesinlikle cinayet eğiliminden daha fazlasına sahip olduğu konusunda ısrar etti.

Yönetmen, şiddet içeren bir yetiştirme tarzı, gerçek aşka olan arzusu ve onu her zaman dışlayan topluma karşı isyanı göz önüne alındığında, Arthur’un bazı kurtarıcı niteliklere sahip olduğuna dikkat çekti. Phillips’in açıklamalarının devamı şöyle oldu:

“Karakterin bazı sorunları vardı. Bu açık… Ama içinde bir ışık, bir güzellik ve romantizm var. Bu, Joaquin’le başından beri konuştuğumuz bir konu. Evet, o dünyaya ayak uyduramıyor. Ancak onun içinde müzik kadar romantizm de var.”

Peki sizin Joker: Folie à Deux filminden beklentileriniz neler?

Exit mobile version