Apple, yeni iPad modelinde iPadOS kullanmayacak: Peki, neden?

Apple, yeni iPad modelinde iPadOS kullanmayacak: Peki, neden?

Apple, akıllı ev pazarında yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor: Bloomberg’in ünlü teknoloji muhabiri Mark Gurman’ın raporuna göre, şirket iPad tabanlı bir akıllı ev ekranı üzerinde çalışıyor olsa dabu cihazın en dikkat çekici özelliği, alışılmış iPadOS yerine özelleştirilmiş bir tvOS sürümü çalıştıracak olması.

iPad tabanlı cihaz için iPadOS yerine tvOS düşünülüyor!

Apple’ın bu yeni cihazı iPad olarak değil de ‘HomeAccessory’ kategorisinde pazarlanması bekleniyor ve bu yeni cihaz, ses ve el hareketleriyle kontrol edilebilecek. Apple’ın bu hamlesi, akıllı ev pazarında daha güçlü bir konuma gelme çabasının bir parçası olarak görülüyor.

Gurman’ın iddialarına göre, cihaz ‘homeOS’ adı verilen yeni bir işletim sistemi kullanacak. Bu sistem, mevcut tvOS’un akıllı ev sensörleri, IoT cihazları ve diğer akıllı gadget’lar için özelleştirilmiş bir versiyonu olacak. Takvim, Notlar ve Ev gibi temel Apple uygulamalarını çalıştırabilecek olan homeOS, aynı zamanda Apple’ın yapay zeka destekli Generative AI teknolojisini de barındıracak.




Yıl sonu çıkartması: iPad Mini 7, M4 MacBook ve dahası yolda

Apple, Ekim’de yeni Mac ve iPad’leri tanıtacak. Buna göre Ekim ayında düzenlenecek etkinliğin sızıntılarını derledik.

Apple’ın bu yeni ürünü, şirketin HomePod’larından daha gelişmiş özelliklere sahip olacak gibi görünüyor. Prototiplerin duvar montajı için mıknatıslarla veya masa üstü dock’uyla kullanılabilir olduğu belirtiliyor.

Apple’ın yapay zeka alanında OpenAI’nin ChatGPT’si veya X’in Grok’u gibi popüler platformların gerisinde kaldığı düşünülüyor. Ancak şirket, bu açığı hızla kapatmaya çalışıyor. Yeni akıllı ev ekranı, Apple’ın yapay zeka yeteneklerini sergilemek için önemli bir fırsat olabilir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version