1. Haberler
  2. Manşet
  3. Çalınan 575 bin dolarlık Ferrari, AirPods sayesinde bulundu!

Çalınan 575 bin dolarlık Ferrari, AirPods sayesinde bulundu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nde film gibi bir olay yaşandı. Connecticut eyaletinde polisler, 575 bin dolar değerindeki çalıntı bir Ferrari’yi geri almayı başardı. Olayda, araba sahibinin araçta unuttuğu Apple AirPods kulaklıkları kilit bir rol oynadı. İşte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde Ferrari 812 GTS model bir aracın Greenwich şehrinde çalındığı ihbar edildi. Polisler, hırsızlıkla ilgili yürüttükleri soruşturma sırasında, araç sahibinin unutmuş olduğu AirPods kulaklıklarının yerini belirlemek için “Find My” (Bul) uygulamasını kullandı. Peki bu özellik ne işe yarıyor?

Apple’ın bu özelliği, AirPods’un yakındaki bir iPhone’a sinyal göndererek yerinin belirlenmesini sağlıyor. Bu özellik sayesinde polisler, süper lüks İtalyan aracın yerini kolayca tespit etmiş oldu. Çalıntı araç, bir benzin istasyonunun yakınlarında bulundu.


Apple sınırları zorluyor: AirPods kalp hastalıklarını tespit edebilecekApple sınırları zorluyor: AirPods kalp hastalıklarını tespit edebilecek

Apple sınırları zorluyor: AirPods kalp hastalıklarını tespit edebilecek

Apple, gelecekteki AirPods kulaklıkların kalp hastalıklarını tespit edebilmesine yardımcı olacak bir patent aldı.

Devamında ise ilginç bir olay yaşandı. Polis, aracı durdurmak istediğinde, hırsız olay yerinden kaçtı fakat kendi iPhone’unu araçta unuttu. Bu telefon sayesinde de hırsızın kimliği tespit edildi. Şahıs, 26 Eylül’de başka bir çalıntı araç olan Acura’yı kullanırken yakalanarak tutuklandı.

İlginç olayda hem araç sahibinin unuttuğu AirPods hem de hırsızın bıraktığı iPhone, çalıntı Ferrari’nin bulunmasında ve şüphelinin tespit edilmesinde önemli bir rol oynadı. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Çalınan 575 bin dolarlık Ferrari, AirPods sayesinde bulundu!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin