Forum dünyasında deprem: Reddit yönetimi birbirine girdi!

Forum dünyasında deprem: Reddit yönetimi birbirine girdi!

2024 yılının sonlarına gelmişken, dünyada ‘forum’ kültürünü yaşatan oldukça az internet sitesi kaldığını ve Reddit platformunun da bunlardan biri olduğunu kabul etmek gerek. Bu anlamda forum kültürünü sevenler için hayatta kalması kritik bir önem taşıyan ünlü platform, son günlerde oldukça zorlu günler yaşıyor. İşte son detaylar ve bilmeniz gerekenler…

Reddit moderasyonunun yetkileri alındı!

İnternet dünyasının en popüler forum sitelerinden Reddit, platform üzerindeki toplulukların yönetimi konusunda çarpıcı bir değişikliğe imza atıyor. Bugünden itibaren, subreddit olarak adlandırılan alt forumların moderatörleri, topluluklarının görünürlük ayarlarını değiştirmek için öncelikle Reddit yöneticilerinden onay almak zorunda kalacaklar.

Bu yeni içerik politikası, toplulukların ‘Herkese açık’ veya ‘Gizli’ statülerini değiştirmenin yanı sıra, ‘İş yerinde güvenli’ (SFW) veya ‘İş yerinde güvenli değil’ (NSFW) etiketlerini düzenleme yetkisini de kapsıyor.

Reddit’in Topluluk Başkan Yardımcısı Laura Nestler, platformda Go_JasonWaterfalls kullanıcı adıyla yaptığı açıklamada, bu değişikliğin gerekçesini şöyle açıkladı: “Topluluk türü ayarlarını anında değiştirme yeteneği, platformu bozmak ve kurallarımızı ihlal etmek için kullanılıyordu. Reddit’i korumak ve uzun vadeli sağlığını sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Kasıtlı olarak zarara neden olan eylemlere izin veremeyiz.”




X (Twitter) kapanabilir: Hisse değeri dibe vurdu!

Elon Musk’ın elinde adeta oyuncağa dönen X (Twitter) için tehlike çanları çalmaya başladı. Şirketin değeri günden güne düşüyor.

Bu radikal değişiklik, geçtiğimiz yıl Reddit’in API fiyatlandırma politikasındaki değişikliklere karşı gerçekleştirilen büyük protestoların ardından geldi. O dönemde binlerce subreddit, platformun kararlarını protesto etmek amacıyla kendilerini gizli statüsüne almıştı. Bu eylem, Reddit kullanıcılarının içeriklere erişimini kısıtlayarak platformun kullanılabilirliğini ciddi şekilde etkilemişti.

Nestler, yeni uygulamanın protestoları tamamen engellemek amacı taşımadığını, ancak kullanıcıların beklentilerini korumayı hedeflediğini vurguladı: “Bizde protestoya izin veriliyor. Reddit’in topluluklarınızın çıkarlarına uygun olmayan kararlar aldığını düşündüğünüzde sizden haber almak istiyoruz. Ancak bir protesto, kullanıcılarımıza ve platformun kendisine zarar verme noktasına gelirse müdahale edeceğiz.”

Peki sizler bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Platformun moderasyonundaki bu kaynama daha büyük olaylara sebep olabilir mi? Görüşlerinizi bizle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version