1. Haberler
  2. Manşet
  3. Google, iPhone’daki bu özelliği Android’e getirecek!

Google, iPhone’daki bu özelliği Android’e getirecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google Android kullanıcıları için heyecan verici bir gelişme yaşanıyor. Ünlü şirket, popüler Telefon uygulamasında önemli bir tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Telefon uygulamasına gelecek olan yeni güncelleme ile Android’deki çağrı yanıtlama ekranı, Apple iPhone cihazların iOS‘taki klasik ekranına çok ama çok benzeyecek.

Android kullanıcıları bu özellikten hoşlanmayabilir!

Bildiğiniz üzere uzunca bir süredir Android cihazlarda gelen aramaları cevaplamak için ekranı yukarı kaydırmanız, reddetmek içinse aşağı kaydırmanız gerekiyor. Ancak bu yöntem, özellikle iPhone veya Samsung telefonlara alışkın kullanıcılar için biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Google, bu sorunu çözmek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına büyük bir adım atmaya hazırlanıyor.

Google Telefon uygulamasının 145.0.672690850 numaralı güncellemesinde test edilen yeni arayüz, gelen çağrı ekranını baştan aşağı değiştiriyor. Yeni tasarımda, iPhone’larda olduğu gibi aramaları cevaplamak ve reddetmek için ayrı düğmeler yer alıyor. Yeşil renkli ‘Cevapla’ düğmesi ekranın sağ tarafında, kırmızı renkli ‘Reddet’ düğmesi ise sol tarafta bulunuyor.

Google tarafından eklenen bu renk kodlaması, özellikle telaşlı anlarda kullanıcıların hızlı ve doğru tepki vermesini kolaylaştıracak. Ayrıca, düğmelerin yerleşimi de ergonomik açıdan düşünülmüş; sağ elle telefon kullananlar için ‘Cevapla’ düğmesi daha kolay erişilebilir bir konumda.

Yeni arayüzde dikkat çeken bir diğer özellik de ‘Mesaj’ seçeneği. Bu düğme, gelen aramayı cevaplayamadığınızda hızlıca bir mesaj göndermenize olanak tanıyacak. Böylece, toplantıdayken veya araç kullanırken gelen aramalara anında yanıt verebileceksiniz.

Google’ın bu hamlesi, Android ve iOS arasındaki kullanıcı deneyimi farkını azaltmaya yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Özellikle farklı işletim sistemleri arasında geçiş yapan kullanıcılar için bu değişiklik oldukça faydalı olacak.


Google, Circle to Search’ün yeni özelliğini test ediyor!Google, Circle to Search’ün yeni özelliğini test ediyor!

Google, Circle to Search’ün yeni özelliğini test ediyor!

Yeni ortaya çıkan sızıntılar Google’ın en çok sevilen özelliklerinden olan Circle to Search video araması yapabileceğini gösteriyor.

Ancak, her yenilik gibi bu da kullanıcılar arasında farklı tepkilerle karşılanabilir. Yıllardır alışılan kaydırma hareketinden vazgeçmek, bazı kullanıcılar için zorlayıcı olabilir. Bunun yanı sıra işletim sisteminin küçük küçük detaylarla iyiden iyiye iOS’a benzemesi kullanıcıları sinirlendirebilir de…

Bu anlamda Google’ın bu geçiş sürecini nasıl yöneteceği merak konusu. Siz de yeni arayüzle ilgili görüşlerinizi bizle yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Google, iPhone’daki bu özelliği Android’e getirecek!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin