8K Televizyon almaya değer mi? Avantajları ve dezavantajları!

8K Televizyon almaya değer mi? Avantajları ve dezavantajları!

Günümüz teknolojisi, her alanda gelişmeye devam ederken televizyonlar da bu yarışa katıldı. İlk olarak 2K çözünürlükle oldukça etkilendiğimiz ekranlar sonrasında yerini 4K ekranlara bıraktı. Henüz 4K deneyimine bile tam olarak alışamamışken 8K çözünürlüklü televizyonlar da tanıtıldı. Peki 8K televizyon almaya değer mi? Yeterli performansı alabilecek misiniz? İşte 8K Televizyon avantajları ve dezavantajları…

Samsung gibi teknoloji devleri tarafından 8K televizyonlar bir süredir tanıtılsa da kullanıcıların aklındaki tek soru “8K için yeterli içerik var mı?” oluyor. Henüz oyunlar, filmler, ve videolar için genellikle 4K çözünürlüğü sunulurken, 8K için şu anda yeterli içerik bulunmuyor.

8K çözürlüklü televizyonlar için bazı avantajlar bulunurken diğer tarafta da oldukça fazla dezavantaj bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan PlayStation 5 Pro, şimdilik Gran Turismo 7 ile birlikte 8K desteği sunuyor olsa da önümüzdeki zaman içinde bu desteğin devamını görüp görmeyeceğiz kesin değil.




PlayStation 5 Pro tanıtıldı! GTA 7’yi bile açacak kadar güçlü

Sony’nin yeni nesil PlayStation 5 Pro modeli yepyeni özellikleri ile nihayet tanıtıldı. 8K grafikler ve yüksek performansıyla çok konuşulacak

8K çözünürlüklü televizyon dezavantajları arasında en önemlisi olarak yayın platformlarının 8K desteğinin bulunmaması belirtilebilir. Ayrıca henüz 8K desteği birçok alanda bulunmadığından dolayı şimdiden 8K TV almak riskli olabilir. Trend olduğu zamanlara kadar cihazınız eskiyebilir ve değiştirmek isteyebilirsiniz. PS5 Pro hariç oyun konsolu da bu desteği sunmuyor.

[embedded content]

Shiftdelete.net

Ayrıca 8K TV fiyatları 4K’ya kıyasla oldukça pahalı ve 8K ekranlar 4K’ya göre daha fazla enerji tüketiyor. Bu sebeplerden dolayı 4K bir televizyonu 8K televizyona tercih etmek daha mantıklı olabilir. Eğer oyun oynamayı, film izlemeyi, veya televizyonda vakit geçirmeyi seviyorsanız en azından şimdilik 8K pek gerekli değil gibi duruyor. 4K cihaz alarak yeterli performansı alabilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version