1. Haberler
  2. Manşet
  3. iPhone 16 üretimiyle ilgili beklenmedik gelişme!

iPhone 16 üretimiyle ilgili beklenmedik gelişme!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Barclays’in yatırımcılar için hazırladığı bir notta, Apple’ın bu yıl iPhone 16 serisi üretimini üç milyon ünite kadar düşürebileceği iddia edildi. Barclays analistlerinin bu bilgiye Apple’ın tedarik zincirini inceleyerek ulaştığı belirtiliyor. Apple’ın Aralık çeyreğinde önemli bir yarı iletken ortağı ile yaptığı siparişlerde kesintiye gitmesi, bu tahminin dayanak noktası olarak gösteriliyor.

Apple iPhone 16 üretimi sallantıda!

Barclays, yıl sonuna kadar 51 milyon iPhone 16 serisi ünitenin sevk edilmesini bekliyor. Ancak, analistler iPhone 16 serisinin satışlarının geçen yılın aynı dönemindeki iPhone 15 satışlarına kıyasla yüzde 15 oranında düştüğünü belirtti. Bu düşüş, Eylül çeyreği için sevkiyat rakamlarını olumsuz etkileyebilir.

iPhone 16 Pro ekraniPhone 16 Pro ekran

Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan üçüncü takvim çeyreğinde Apple’ın 51 milyon ünitelik sevkiyat hedefi belirlediği ortaya çıktı.

Barclays analistlerine göre, 2024’ün son çeyreğinde iPhone 16 serisinin sevkiyatları risk altında olabilir. Bunun sebepleri arasında, Apple’ın yapay zeka teknolojisinin küresel ölçekte sınırlı benimsenmesi ve yeni cihazlarda donanımsal anlamda farklılaşmanın yeterli olmaması yer alıyor. Analistler, Apple’ın yılın son çeyreğinde hedeflerine ulaşmasının zor olabileceğini vurguladı.


Yeni iPhone SE ve iPad Air için tarih belli olabilir!Yeni iPhone SE ve iPad Air için tarih belli olabilir!

Yeni iPhone SE ve iPad Air için tarih belli olabilir!

Apple tarafından geliştirildiği iddia edilen yeni giriş seviyesi iPhone SE ve güncellenmiş iPad Air için tarih belli olmuş olabilir…

Bir diğer taraftan, Apple’ın 2024’te yeni bir iPhone SE 4 modeliyle piyasaya çıkmaya hazırlandığı da bildiriliyor. Bu yeni model, 6.1 inç OLED ekran, Face ID ve A18 işlemciyle donatılacak. Apple’ın düşük fiyat segmentinde bu modelle Çin ve Hindistan gibi pazarlarda önemli bir ivme kazanabileceği öngörülüyor.

Ayrıca, 2024’te yeni iPad Air modellerinin de tanıtılması bekleniyor. Gurman’a göre, bu modellerin 11 inç ve 13 inç seçenekleri olacak ve yeni bir Magic Keyboard ile desteklenecek.

Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

iPhone 16 üretimiyle ilgili beklenmedik gelişme!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin