İran füzeleri İsrail’i vurdu: Saldırı hakkında neler biliyoruz?

İran füzeleri İsrail'i vurdu: Saldırı hakkında neler biliyoruz?

İran, dün gece gerçekleştirilen füze saldırısının savunma amaçlı olduğunu ve yalnızca İsrail’in askeri tesislerinin hedef alındığını açıkladı.

Tahran, füze saldırısına gerekçe olarak İsrail’in Gazze Şeridi’ne ve Lübnan’da Hizbullah’a yönelik düzenlediği askeri harekatı gösterdi. 

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İsrail’in İran’a saldırması durumunda daha şiddetli cevap vereceklerini ve tüm altyapılarının hedef alınacağını söyledi. Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusunun İsrail’e düzenlediği füze saldırısının ayrıntılarını anlattı.

Bakıri, İsrail’in bu dönemde de ABD’nin desteği ve yeşil ışık yakmasıyla cinayetlerini; özellikle Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile Devrim Muhafızları Ordusunun Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın öldürülmesi başta olmak üzere Lübnan halkına yönelik saldırılarını arttırdığını belirtti.

Söz konusu duruma daha fazla tahammül etmenin mümkün olmadığını ifade eden Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusunun füze operasyonuyla İsrail’in önemli üslerini hedef aldığını vurguladı.

Exit mobile version