Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı!

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı!

Haziran ayına dair enflasyon rakamları TÜİK ve ENAG tarafından açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon eylül ayında %2,97 artış gösterdi. 12 aylık ortalamalara göre ise %49,38 artış görüldü.

TÜİK: Enflasyon %49,38

Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 2,97 oranında arttı, yıllık bazda ise yüzde 49,38 seviyesine geriledi. TÜFE, 14 ayın ardından yüzde 50 seviyesinin altına düştü. Ağustos ayında aylık yüzde 2,47, yıllık bazda ise yüzde 51,97 şeklinde açıklanmıştı.

Eylül ayında TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en fazla yükseliş %10,93 oran ile “Giyim ve ayakkabı” kaleminde gerçekleşti. Paylaşılan bilgilere göre en çok aylık düşüşün ise % -0,44 ile “Lokanta ve Oteller” grubunda oldu.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Verileri de Açıklandı

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin yer aldığı Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) da Haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) aylık olarak %5,34 artarken, yıllık bazda enflasyon %88,63 olarak açıklandı.


Yaşam

Açlık Sınırı ve Yoksulluk Sınırı Nedir? Türkiye’de Ne Kadar?

Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar sorusunun yanıtını merak edenler için rehber hazırladık. Ayrıca bu kavramların nasıl hesaplandığını da açıkladık.

Exit mobile version