NVIDIA talep patlaması yaşıyor! Blackwell’ler yolda

NVIDIA talep patlaması yaşıyor! Blackwell’ler yolda

NVIDIA CEO’su Jensen Huang, şirketin yeni nesil Blackwell AI çiplerine olan talebin adeta patlama yaptığını açıkladı. CNBC’ye verdiği röportajda Huang, çiplerin inanılmaz bir hızla üretildiğini ve müşterilerin onları alabilmek için fazlasıyla sabırsızlandığını belirtti. Hatta Huang, talebi tanımlamak için “çılgınca” ifadesini kullandı.

Peki, bu Blackwell çipleri neden bu kadar çok isteniyor? Kısacası yeni çipler, 208 milyar transistör içeriyor ve gelişmiş bir üretim teknolojisi olan TSMC 4NP süreci ile üretiliyor. Yani, müthiş bir performans ve enerji verimliliği kazandırıyor. Özellikle yapay zeka uygulamaları için geliştirilen çipler, geleceğin teknolojilerini şekillendirecek güçte.

NVIDIA, 2024’ün son çeyreğinde 450 bin adet Blackwell çipi piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu çiplerin satışlarından 10 milyar dolar gibi büyük bir gelir bekleniyor. Müşterilerin taleplerini karşılayabilmek için üretimi hızlandırdıklarını belirten Huang, çiplerin kısa sürede pazarda büyük bir talep çılgınlığı yaşatacağını düşünüyor.




Nvidia uygulaması, yıllardır beklenen özelliği sonunda getirdi!

Nvidia uygulaması, kullanıcıların uzunca bir süredir beklediği yeni bir özelliğe kavuştu. İşte o özelliğe dair bilmeniz gerekenler…

NVIDIA, yapay zeka dünyasında zaten güçlü olan pozisyonunu Blackwell çipleriyle daha da sağlamlaştıracak. Öyle ki, yeni nesil çiplerin teknoloji dünyasında yeni bir dönemin kapılarını aralayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Exit mobile version