X’te yeni dönem: Para kazanma modeli değişti!

X’te yeni dönem: Para kazanma modeli değişti!

X, içerik üreticileri için oldukça önemli yeni gelir paylaşım modelini duyurdu. Bu yeni model, reklam gelirlerine dayalı eski sistemi geride bırakıyor. Buna göre şirket, X Premium abonelerinin etkileşimlerini temel alacak.

X, içerik üreticilerine daha istikrarlı ve tahmin edilebilir bir gelir sağlamayı amaçlayan yeni gelir paylaşım modelini açıkladı. Eski sistemde reklam gelirlerine dayalı ödemelerin aksine, yeni modelde X Premium abonelerinin etkileşimleri temel alınacak.

Artık bir içerik üreticisinin takipçileri, X Premium abonesi olduklarında ve beğeni, yorum veya paylaşım gibi etkileşimlerde bulunduklarında doğrudan gelir elde edecek. Bu değişiklik, içerik üreticilerinin kontrolü dışında olan reklam gelirlerine bağımlılığı ortadan kaldıracak.




Nvidia, Microsoft’u solladı! Zirveye oynuyor

Nvidia, Microsoft’u geride bırakarak en değerli ikinci şirket oldu. İşte detaylar.

X Premium’un büyümesi, Premium abonesi olan kullanıcıların yarattığı değerle doğru orantılı olarak içerik üreticilerinin daha yüksek ödemeler almasını sağlayacak. Buna göre şirket, içerik üreticilerinin gelir elde etmesinin X Premium ile mümkün olduğuna inanıyor.

Kullanıcılar, sevdikleri hesapları desteklemek için abonelik hizmetine kaydoldukça, içerik üreticileri de platformdan sürdürülebilir gelir elde edebilecek. Bu da yeni gelir paylaşım modelinin, içerik üreticilerine daha fazla şeffaflık ve öngörülebilirlik sunduğunu gösteriyor.

İçerik üreticileri reklamlardan gelecek ödemeler yerine, takipçi topluluklarıyla etkileşime geçmeye ve değer sağlamaya odaklanabilir. X, bu yeni modelle içerik üreticileri ve platform arasında daha güçlü bir bağ kurmayı hedefliyor.

Exit mobile version