1. Haberler
  2. Manşet
  3. Oyunları uçuracak AMD Ryzen 7 9800X3D için tarih verildi!

Oyunları uçuracak AMD Ryzen 7 9800X3D için tarih verildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AMD, oyunseverlerin merakla beklediği Ryzen 7 9800X3D işlemcisiyle birlikte önümüzdeki günlerde sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Uzun zamandır dedikodularla gündemde olan yeni nesil işlemcinin, 25 Ekim’de resmi olarak tanıtılacağı ve 1-5 Kasım tarihleri arasında satışa sunulabileceği konuşuluyor. İşte ayrıntılar…

Özellikle Zen 5 mimarisinin yenilikleri ve üç boyutlu önbellek (3D V-Cache) teknolojisini bir araya getiren işlemci, oyun performansı konusunda epeyi bir iddialı. Önceki nesil X3D işlemcilerinin sağladığı performans artışları göz önüne alındığında, Ryzen 7 9800X3D’nin de oyuncular için yeni bir dönemin kapılarını aralayacağı söylenebilir.

Intel’in yeni nesil Arrow Lake işlemcileriyle yapılan karşılaştırmalarda, AMD’nin %5 oranında bir performans üstünlüğüne sahip olduğu bizzat Intel tarafından kabul ediliyor. Bu işlemci, özellikle orta-üst seviye oyun sistemleri için yeni bir referans noktası olma yolunda ilerliyor.


AMD Ryzen AI PRO 300 serisi tanıtıldı! İşte özellikleriAMD Ryzen AI PRO 300 serisi tanıtıldı! İşte özellikleri

AMD Ryzen AI PRO 300 serisi tanıtıldı! İşte özellikleri

AMD Ryzen AI PRO 300 serisi tanıtıldı. Hız ve yapay zeka yeteneklerinde önemli gelişmeler sunuyor. İşte sunduğu yenilikler…

Ayrıca, AMD’nin ürün yelpazesinde orta segmentte konumlanacak olan Ryzen 5 9600X3D ve üst segmentte yer alacak Ryzen 9 9900X ve 9950X modelleriyle geliyor. Yani, farklı bütçelere ve performans ihtiyaçlarına hitap edecek.

Önümüzdeki dönemde, donanım sektöründe büyük bir hareketlilik yaşanması bekleniyor. CES 2025’te tanıtılması beklenen yeni nesil GPU’larla birlikte, oyuncuların yüksek performans taleplerini karşılamak için büyük bir yarış başlayacak. AMD, başlangıçta üst seviye GPU modelleri yerine fiyat-performans odaklı çözümlerle pazara giriş yapmayı planlıyor.

Açıkçası, Ryzen 7 9800X3D’nin gelişi, oyun dünyasında yeni bir performans dalgasını beraberinde getirebilir. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Oyunları uçuracak AMD Ryzen 7 9800X3D için tarih verildi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin