Steam’den ilginç çıkışma: Biz oyun satmıyoruz!

Steam’den ilginç çıkışma: Biz oyun satmıyoruz!

Valve’ın dijital oyun platformu Steam, sessiz sedasız alışveriş sepetine eklenen oyunlar için lisans uyarıları göstermeye başladı. Uyarılarda, kullanıcıların oyunun kendisini değil, oyunu oynama lisansı satın aldıkları belirtiliyor.

Lisans uyarıları, Valve tarafından resmi bir duyuru yapılmadan ortaya çıktı. Bu değişikliğin Kaliforniya’da yürürlüğe giren ve çevrim içi platformların tüketicilere ne satın aldıkları konusunda daha şeffaf olmalarını gerektiren yeni bir yasayla bağlantılı olabileceği belirtildi.

Bu yılın başlarında yürürlüğe giren yasa; dijital satış platformlarının, kullanıcılara bir film, şarkı veya video oyunu gibi bir dijital ürünün tam mülkiyetini değil, lisans edindiklerini açıkça bildirmesini zorunlu kılıyor. Yasaya uyulmaması, Kaliforniya eyaleti tarafından para cezalarına yol açabilir.




Steam, oyun tarihini değiştirebilecek bir devrim yaptı!

Steam, oyuncuların, oyun yapımcılarına karşı devasa haklara sahip olmasını sağlayan bir yenilikle karşımıza çıktı.

Buna göre Steam kullanıcıları sepetlerine bir oyun eklediklerinde, kısa bir mesajla “Oyunun kendisini değil, bu oyunu Steam’de oynamak için bir lisans satın alıyorsunuz. Bu lisans, oyunun fikri mülkiyetine ilişkin herhangi bir ek hak içermez” uyarısı alıyor.

Uyarı ayrıca yazılım lisansları hakkında daha fazla bilgi için Steam’in abonelik sözleşmesine yönlendiriyor. Bu değişikliğin Steam ve oyunların çalışma biçimini değiştirmesi beklenmiyor. Oyuncular, satın aldıkları oyunları Steam kütüphaneleri aracılığıyla her zamanki gibi indirip oynayabilecek.

Benzer lisans uyarılarının Epic Games Store, GOG gibi diğer büyük oyun mağazalarında veya Microsoft, Sony ve Nintendo’nun dijital pazarlarında da uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz belli değil.

Exit mobile version