Yeni vergiler yolda: İşte iddia edilen vergi paketi!

Yeni vergiler yolda: İşte iddia edilen vergi paketi!

Yakın zamanda uygulanması beklenen yeni vergi paketi, başta teknoloji ve ulaşım olmak üzere birçok sektörü yakından etkileyecek gibi görünüyor. NTV’de yer alan yeni düzenlemeye ilişkin iddialar, teknoloji aletlerinden motorlu taşıtlara kadar birçok alanı kapsıyor.

Vergi paketinin öne çıkan maddeleri arasında kredi kartları, araç alım-satımı, motosikletler ve teknolojik ürünlere yönelik ek vergiler bulunuyor. Öncelikle bu paketin henüz resmi bir açıklama olmadığını, iddia aşamasında olduğunu belirtelim.

İşte paketin konu başlıkları ve detayları:

Kredi Kartlarına Savunma Sanayi Katkı Payı:

İddia edilen yeni düzenlemede artık 100 bin TL ve üzeri limitli kredi kartına sahip olan vatandaşlar, her yıl 750 TL tutarında “Savunma sanayi katkı payı” adı altında bir vergi ödeyecek.

Araç Satışlarında Tescil Ücreti

İddia edilen paketteki yer alan ücretlendirmeden bir diğeri de sıfır ve ikinci el araç alım satımlarında yer alacak. Buna göre sıfır araç satışlarında 3 bin TL, ikinci el araç satışlarında ise 1500 TL tescil ücreti uygulanacak.

Gayrimenkul Alım-Satım Katkı Payı

Pakette yer alması beklenen bir diğer düzenleme ise gayrimenkul tarafında gerçekleştirilecek. Buna göre gayrimenkul alım satım işlemlerinde hem alıcı hem de satıcıdan 750 TL katkı payı alınacak.




Çin, Türkiye’yi şikayet etti! Otomobilde ek vergi kalkacak mı?

Çin menşeili otomobiller için uygulanan vergi Çin tarafından Dünya Ticaret Örgütü’ne şikayet edildi. Otomobil ek vergi kalkacak mı?

Motosikletlere MTV Düzenlemesi

İddia edilen düzenlemede 100 santimetre küp ve 6 kW’nin altındaki motosikletler için de Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) getirilmesi planlanıyor.

Lüks Ürünlerde ÖTV Artışı

Beklenen yasa tasarısında ÖTV artışına ilişkin bazı detaylar da yer alacak. İddialara göre 5 bin TL ve üzeri fiyatlardaki saatler ve drone’lar artık Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamına alınacak.

Beklenen yeni vergi düzenlemeleri, özellikle teknoloji ve otomotiv sektöründe fiyat artışlarına neden olabilecek gibi görünüyor. Tasarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ve olursa hangi tarihten itibaren geçerli olacağı henüz bilinmiyor.

Exit mobile version