Elon Musk, bir gecede tam 15 milyar dolar kaybetti!

Elon Musk, bir gecede tam 15 milyar dolar kaybetti!

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde yapılan bir tanıtımla, Tesla’nın yeni otonom aracı ve sürücüsüz Robotaksi konsepti olan Cybercab ve elektrikli minibüs Robovan tanıtılmıştı. Her ne kadar bu gelişmeler otomobil dünyasında heyecan yaratsa da Elon Musk cecphesinde büyük bir maddi kayba sebep oldu.

Elon Musk, lansman sonrası artık daha fakir!

Tanıtım sonrası birçok yatırımcı ve Wall Street analisti, Tesla’nın sunumunu yeterince etkileyici bulmadı. Şirketin hisse senetleri yüzde 9’un üzerinde bir düşüş yaşarken, bu düşüş Elon Musk’ın net servetini de sert bir şekilde etkiledi.

Elon Musk’ın serveti, Tesla hisselerindeki değer kaybı nedeniyle bir gecede tam 15 milyar dolar eridi. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Musk’ın serveti, bu kayıplara rağmen 240 milyar dolarla onu dünyanın en zengin insanı yapmaya devam ediyor.

Musk’ın serveti, Tesla’daki yüzde 13’lük hissesiyle doğrudan bağlantılı. Hisse değerinin düşmesiyle birlikte milyarder iş insanının mal varlığı da hızla değişkenlik gösterebiliyor. Geçtiğimiz hafta Tesla hisseleri 238.77 dolardan 217.80 dolara geriledi. Bu keskin düşüşün ardından, piyasalar kapandığında Musk’ın servetinin önemli bir kısmı da eriyip gitti.




Elon Musk – ABD Hükümeti gerginliğinde gizli bir görüşme yapıldı!

Elon Muks, son dönemde ABD Hükümeti ile bir dargın bir barışık seyreden ilişkisiyle ilgili önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İşte detaylar…

Wall Street analistleri, Tesla’nın Robotaksi planlarına dair yeterince detay paylaşılmamasını da eleştiriyor. Özellikle şirketin otonom araçlarının yaygın olarak piyasaya sürülme tarihine dair belirsizlikler, yatırımcıları tedirgin etti.

Son olarak, uzun süredir beklenen düşük maliyetli Tesla modelinin halen tanıtılmamış olması da düşüşün diğer bir sebebi olarak gösteriliyor. Morgan Stanley analisti Adam Jonas, Tesla’nın bu kadar büyük bir beklenti yaratmasına rağmen sunumun içerik açısından yetersiz kaldığını belirtti.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version