Windows 11, beklenen özelliği getireyim derken başka bir şeyi bozdu!

Windows 11, beklenen özelliği getireyim derken başka bir şeyi bozdu!

Microsoft’un merakla beklenen Windows 11 24H2 güncellemesi, kullanıcıları hem sevindirdi hem de endişelendirdi. Uzun süredir konuşulan yapay zeka destekli ‘Recall’ özelliği nihayet kullanıma sunulurken, bu yeniliğin kullanıcılar tarafından kaldırılması, başka bir sorunu ortaya çıkıyor. İşte yapmanız ve bilmeniz gerekenler…

Windows 11, Dosya Gezgini’ni bozdu!

Windows Recall, kullanıcıların bilgisayarlarındaki etkinlikleri zaman çizelgesi şeklinde kaydeden ve arama yapılabilir hale getiren yeni bir özellik olarak dikkat çekiyor. Ancak gizliliği önemseyen kullanıcılar ve teknoloji meraklıları, bu özelliğin kişisel verilerin korunması açısından risk oluşturabileceği konusunda endişeliler…

– Windows Recalll özelliği…

Son gelen bilgilere göre, Recall özelliğini devre dışı bırakmak, Windows Dosya Gezgini’nin modern arayüzünü kullanılamaz hale getiriyor. Dosya Gezgini’nin karanlık modu ve sekme özelliği gibi yeni işlevleri kullanmak isteyen kullanıcılar, Recall’ı hiçbir şekilde kapatmamak zorunda. Bu da kullanıcıları gizlilik ve kullanım kolaylığı arasında tercih yapmaya zorluyor.




Bu ekran kartlarına sahip olanlar yandı! Windows 11 çöküyor

Eski Nvidia ekran kartlarında Windows 11 güncellemesi kabusu yaşanıyor. Kullanıcıların çökme sorunları aldığı belirtildi.

Microsoft, Recall’ın başlangıçta isteğe bağlı olacağını söylemişti. Ancak yeni güncelleme, bu özelliğin neredeyse zorunlu hale geldiğini gösteriyor. Uzmanlar, Microsoft’un yapay zeka teknolojilerini Windows’a entegre etme konusunda geri adım atmayacağını ancak kullanıcı gizliliği konusunda daha hassas davranması gerektiğini söylüyor.

Bu anlamda eğer Dosya Gezgini’ni etkin bir biçimde kullanmak istiyorsanız, şimdilik Recall’ı devre dışı bırakmamanızı öneriyoruz. Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlarda bizle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version