1. Haberler
  2. Manşet
  3. Yapay zeka, ABD Başkanlık Seçimi’ni tehlikeye sokmuş olabilir!

Yapay zeka, ABD Başkanlık Seçimi’ni tehlikeye sokmuş olabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin ilk kez yapay zeka çağında gerçekleşecek başkanlık seçimlerine hazırlanırken, deepfake ve AI destekli içeriklerin seçmen algısını nasıl etkileyebileceği konusunda ciddi endişeler ortaya çıktı. Geçmişte adaylarla ilgili sahte görsellerin ve yabancı kaynaklı dezenformasyon çabalarının ortaya çıkması, seçimlerin güvenliğine yönelik yeni tehditleri de göz önüne soktu.

Yapay zeka seçimleri nasıl etkileyebilir?

Son dönemde yaşanan olaylar, yapay zeka destekli teknolojilerin yaratabileceği karmaşayı gözler önüne serdi. Özellikle iki hafta önce Güneydoğu ABD’yi vuran Helena Kasırgası sonrasında yayılan iki görsel, yapay zekanın seçimler üzerindeki potansiyel etkisine dair endişeleri artırdı.

yapay-zeka-abd-baskanlik-secimini-tehlikeye-sokmus-olabiliryapay-zeka-abd-baskanlik-secimini-tehlikeye-sokmus-olabilir
– Yapay zeka ile hazırlanan sahte Trump görseli…

Bu görsellerden biri, eski Başkan ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı kurtarma çalışmalarında dizlerine kadar suya batmış halde gösteriyordu. Diğerinde ise küçük bir kız çocuğu, kırılgan bir kayıkta bir köpeği tutarak ağlıyordu. Ancak bu iki dramatik görüntünün de tamamen sahte olduğu ve çok da gelişmiş olmayan bir yapay zeka modeliyle oluşturulduğu ortaya çıktı.


Trump, Google’ın ABD’deki varlığını sonlandırabilir mi?Trump, Google’ın ABD’deki varlığını sonlandırabilir mi?

Trump, Google’ın ABD’deki varlığını sonlandırabilir mi?

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Adayı Donald Trump, eğer seçilirse Google’ı güzel günler beklemediğini açıkladı. Peki bu ne kadar mümkün?

AI içerik üreticileri, özellikle seçimler gibi hassas dönemlerde yanlış bilgi yayma konusunda oldukça etkili olabilir. Ağustos ayında Trump, Taylor Swift hayranlarının ‘Swifties for Trump’ tişörtleri giydiğini gösteren görüntüler paylaştı, ancak bunların da AI tarafından oluşturulduğu ortaya çıktı.

Bu olayın ardından pop yıldızı Swift, Trump’ın rakibi Harris’i desteklediğini duyurdu. Benzer şekilde, Trump’ın rakibi Harris’in kampanya mitinglerindeki kalabalıkları gösteren bir fotoğraf da AI ile oluşturulduğu iddialarıyla gündeme gelmişti, fakat bağımsız güvenlik uzmanları, bunun gerçek olduğunu kanıtladı.

Uzmanlar, bu tür manipülasyonların, seçim güvenliğini ciddi şekilde tehdit edebileceğini ve gelecekte diğer ülkelerde yapılacak olan seçimleri de etkileyebileceğini belirtiyor. AI tarafından oluşturulan görüntülerin anında tespit edilememesi, seçmenleri yanıltma olasılığını artırıyor.

Siz

Yapay zeka, ABD Başkanlık Seçimi’ni tehlikeye sokmuş olabilir!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin