Ünlü Yayıncı Jahrein Tahliye Edildi!

Ünlü Yayıncı Jahrein Tahliye Edildi!

Sosyal medyada “Jahrein” adıyla tanınan ünlü yayıncı Ahmet Sonuç, 31 gün süren tutukluluk sürecinin ardından tahliye edildi. Geçtiğimiz ay “müstehcenlik” suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanan Sonuç, mahkemenin bugün aldığı kararla serbest bırakıldı. İşte detaylar!

Ünlü Yayıncı Jahrein Tahliye Edildi!

Bir süre önce Twitch ve Kick gibi canlı yayın platformlarındaki söylemleri nedeniyle Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma kapsamında Türk Ceza Kanunu’nun 226. maddesi uyarınca müstehcenlik suçlamasıyla gözaltına alınan Jahrein (Ahmet Sonuç), kısa süre önce çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

Yaklaşık bir aydır tutukluluğu devam eden sosyal medya fenomeni bugün akşam saatlerinde ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme süreciyle ilgili daha fazla detayın önümüzdeki günlerde paylaşılması bekleniyor.

Jahrein’in tutuklanması ise sosyal medyayı ikiye bölmüştü. Büyük bir kesim Sonuç’un haksız yere tutuklandığını söylerken, bir o kadar kişi de canlı yayınlarında ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle tutuklanmasını savunmuştu. Elbette ki burada önemli olan ise düşüncelerden çok işin hukuki boyutu.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Jahrein’in tutuklanma kararı hukuksuz bir işlem mi yoksa adaletin yerini bulması mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version