iPhone 16 Pro Max kamerası rakipleri karşısında afalladı!

iPhone 16 Pro Max kamerası rakipleri karşısında afalladı!

Apple’ın en yeni amiral gemisi iPhone 16 Pro Max, kamera performansı konusunda büyük beklentilerle piyasaya sürülmüştü. Ancak, DxOMark tarafından yapılan son testler, özellikle periskop telefoto kamera testlerinde bazı Çinli Android rakiplerinin gerisinde kaldı.

iPhone 16 Pro Max, genel kamera performansında dünya çapında dördüncü sırada yer alıyor. Fakat, Vivo X100 Pro, Huawei Pura 70 Ultra ve Xiaomi 14 Ultra gibi Çinli rakipleriyle yapılan karşılaştırmalarda, telefoto kamera konusunda bazı zayıflıklar ortaya çıktı.

DxOMark’ın testlerinde, iPhone 16 Pro Max’in telefoto çekimlerde selefine göre daha iyi performans sunduğunu biliyoruz, ancak bu performansın yine de bazı Çinli telefonlar kadar başarılı olmadığı belirtiliyor. Özellikle portre çekimlerinde, iPhone 16 Pro Max’in göz ve yüz detaylarını yeterince koruyamadığı, rakip cihazların ise bu detaylarda daha iyi olduğu belirtiliyor.




iPhone 16’nın kamera düğmesi Android yolunda!

OPPO, Find X8 serisi ile iPhone 16’nın izinden gidiyor. Buna göre şirket, Find X8 ailesinde kamera tuşu olacağını doğruladı.

Telefoto çekimlerinin kalitesi hakkında daha iyi bir fikir vermek için DxOMark, farklı odak uzaklıklarında ne kadar ayrıntının korunduğunu gösteren bir grafik verdi. Bu grafikte, firma iPhone 16 Pro Max’i Vivo X100 Pro,  Huawei Pura 70 Ultra ve Xiaomi 14 Ultra ile karşılaştırıyor.

Grafikteki eğrilere yakından bakarsak, iPhone 16 Pro Max’in telefoto kamerası rakiplerinden belirgin şekilde daha düşük. 80 mm ve 160 mm odak uzaklıkları arasında karşılaştırılabilir bir performans sunuyor, ancak diğer noktalarda geride kalıyor. DxOMark ayrıca manzara çekimlerinde de ayrıntıların harika olmadığını gösteriyor.

Apple’ın telefonlarında, genellikle cilt pürüzsüzleştirme efektlerinin daha az kullanıldığı bilinir, bu da bazı kullanıcılar için doğal bir görünüm sunsa da, DxOMark bu ayrıntı eksikliğinin kullanıcıların çekimleri daha az beğenmesine neden olabileceğini belirtiyor.

Tabi ki bu, iPhone 16 Pro Max’in kamera performansının genel olarak kötü olduğu anlamına gelmiyor. DxOMark, Apple’ın amiral gemisinin video performansı, dinamik aralık, renk doğruluğu, görüntü sabitleme ve otofokus gibi alanlarda hala oldukça başarılı olduğunu ifade ediyor. Yani, telefoto kamera performansı açısından geride kalsa da, iPhone 16 Pro Max hala çok yönlü bir kameraya sahip.

Exit mobile version