Microsoft, 10 yıllık yöneticisini OpenAI’a kaptırdı!

Microsoft, 10 yıllık yöneticisini OpenAI’a kaptırdı!

Yapay zeka dünyasında önemli bir transfer gerçekleşti. Microsoft’un yapay zeka araştırmaları başkan yardımcısı Sebastien Bubeck, yazılım deviyle yollarını ayırarak, OpenAI’a geçiş yaptı. Bu hamle, teknoloji devleri arasında artan yapay zeka rekabetini gözler önüne seriyor. 

Microsoft Yapay Zeka Araştırmaları Başkan Yardımcısı Sebastien Bubeck, OpenAI’da çalışmak üzere görevinden ayrıldı. Son günlerde büyük kayıplar yaşayan yapay zeka devi, en büyük ortaklarından birini kullanmaya başladı.

Microsoft sözcüsüne göre Bubeck, Microsoft’ta genel yapay zeka geliştirme araştırmalarına liderlik ediyordu. Ancak bu önemli çalışmayı OpenAI’daki yeni pozisyonuyla ilerletecek. Bu haber, OpenAI’ın son aylarda kendi yönetiminde bazı değişiklikler yaşamasının ardından geldi.




Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına dair dava sonuçlandı! 

Yaklaşık 2 yıldır hem oyun dünyasını hem de finansal çevreleri meşgul eden Microsoft – Activision Blizzard satın alma davası nihayete erdi.

Şirketin teknoloji direktörü Mira Murati, Eylül ayında ayrıldı. Ancak OpenAI CEO’su Sam Altman bunun herhangi bir organizasyonel yeniden yapılanmayla ilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca şirkete yeni bir CTO da almadı.

Bubeck’in OpenAI’daki yeni pozisyonu tam olarak açıklanmadı. Ancak OpenAI’ın gelişmiş yapay zeka sistemleri inşa etme hedefine ulaşmasında kilit bir rol oynaması bekleniyor. Uzmanlığı artık OpenAI’da ilerlemelerine rehberlik etmek için kullanılacak.

Bubeck’in Microsoft’ta Phi LLM olarak bilinen küçük dil modelleri üzerine yaptığı araştırmalar ile tanındığını da hatırlatmak lazım. Ayrıca Bubeck’in projesinde çalışan birçok kişi, bu teknolojileri geliştirmeye devam etmek için Microsoft’ta kalacak.

Exit mobile version