1. Haberler
  2. Manşet
  3. Sosyal medyanın gerçek kurucusu, 79 yaşında hayatını yitirdi!

Sosyal medyanın gerçek kurucusu, 79 yaşında hayatını yitirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilgisayar dünyasının önemli isimlerinden Ward Christensen, 78 yaşında hayatını kaybetti: Christensen, 1978 yılında Randy Suess ile birlikte geliştirdiği ve internetin öncüsü olarak kabul edilen Bulletin Board System’in (BBS) yaratıcısı ve modern sosyal medyanın kurucusu olarak da biliniyordu.

Christensen, sosyal medyanın temellerini atmıştı

CBBS adını verdikleri ilk BBS sistemi, kullanıcıların telefon hatları üzerinden bir bilgisayara bağlanarak mesaj paylaşmalarını, dosya indirmelerini ve hatta oyun oynamalarını sağlıyordu. BBS sistemleri, internetin yaygınlaşmasından önceki dönemde oldukça popülerdi ve insanların sanal ortamda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabildikleri ilk platformlardan biri olarak kabul ediliyordu.

– Ward Christensen…

Christensen’in BBS alanındaki öncü çalışmaları, günümüzdeki internet forumları, sosyal medya platformları ve çevrimiçi toplulukların oluşumuna ilham kaynağı oldu. Kendisi bu alandaki çalışmalarından dolayı 1992 yılında iki Dvorak ödülüne layık görüldü ve 1993 yılında Electronic Frontier Foundation tarafından Pioneer Ödülü ile onurlandırıldı.


iOS 18’in bu özelliği sosyal medyanın gündeminde!iOS 18’in bu özelliği sosyal medyanın gündeminde!

iOS 18’in bu özelliği sosyal medyanın gündeminde!

iOS 18 ile uygulama simgeleri değiştirme nasıl yapılır? Kullanıcılar yeni işletim sisteminde renk ayarlarıyla oynayabilecek.

Christensen, uzun yıllar boyunca IBM’de çalışan bir bilgisayar mühendisiydi. BBS’yi ticarileştirmek yerine, sistemin yazılımını ücretsiz olarak paylaşarak yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı tercih ettiği de biliniyor. BBS’in yaratıcısı, dijital iletişimin öncü isimlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen, her zaman mütevazı yapısıyla da tanınıyordu.

Christensen’in ölümü, bilgisayar dünyası ve internetin gelişimine önemli katkılarda bulunan bir ismin kaybı olarak nitelendirilebilir. Bunun yanı sıra modern tabiriyle ‘sosyal medya’ kavramının bugün hayatımızda var olabilmesinin gizli mimarlarından biri de diyebiliriz.

Siz bu kayıpla ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Sosyal medyanın gerçek kurucusu, 79 yaşında hayatını yitirdi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin