Yeni iPad mini tanıtıldı: İşte özellikleri!

Yeni iPad mini tanıtıldı: İşte özellikleri!

Apple, popüler kompakt tableti iPad Mini’yi yeniledi. Yeni iPad Mini, A17 Pro işlemci, Apple Pencil Pro desteği ve heyecan verici yeni özelliklerle geliyor. Cihaz, mavi, mor, yıldız ışığı ve uzay grisi olmak üzere dört farklı renkte satışa sunuluyor. Her zevke uygun dört yeni Smart Folio kılıf seçeneği ile kullanıcılar iPad Mini’lerini kişiselleştirebilecekler.

iPad mini, 8,3 inç Liquid Retina ekrana sahip. Ekran, 60 Hz yenileme hızı, yüksek parlaklık ve düşük yansıtıcılık gibi gelişmiş özellikler sunuyor. A17 Pro işlemci, önceki nesil A15 Bionic’e göre CPU performansında %30, grafik performansında ise %25 artış sağlıyor.

Dinamik önbellekleme, donanım hızlandırmalı ağ gölgelendirme ve donanım hızlandırmalı ışın izleme, iPad mini’de bulunan yeni teknolojiler arasında. Cihazın nöral motoru da önceki nesle kıyasla iki kat daha hızlı çalışıyor.




Uygun fiyatlı iPad Air’e sürpriz güncelleme! İşte yenilikler

Apple, 2025 yılının bahar döneminde iPad Air’i yenilemeyi planlıyor. Buna göre işlemci ve dahası değişecek.

iPad mini, artık Apple Pencil Pro desteği ile geliyor. Kullanıcılar, basınç hassasiyeti, eğim algılama ve haptik geri bildirim gibi özelliklerinden yararlanarak iPad mini’lerini not alma, çizim yapma ve 3D modelleme gibi pek çok amaç için kullanabilecekler. Cihaz, iPadOS 18 işletim sistemi ile çalışıyor.

iPadOS 18, iPad mini deneyimini daha akıllı ve verimli hale getiren bir dizi yeni özellikle geliyor. Matematik Notları özelliği, Apple Pencil ile matematik denklemlerini elle yazmayı ve anında çözümlerini görmeyi mümkün kılıyor. Denklemlerde yapılan değişiklikler otomatik olarak güncellenirken, grafikler de eklenebiliyor. Akıllı Komut Dosyası, makine öğreniminden faydalanarak el yazısını analiz ediyor ve daha okunaklı hale getiriyor.

A17 Pro işlemci sayesinde iPad mini, Apple Akıllı Teknolojisini destekliyor. Apple Akıllı Teknolojisi destekli Temizleme özelliği, fotoğraflardaki istenmeyen nesneleri otomatik olarak algılayıp tek bir dokunuşla kaldırmanızı sağlıyor. Apple Pencil ile daha hassas düzenlemeler de yapılabiliyor.

iPad mini’de, özellikle gürültülü ortamlarda veya sessiz kalmanız gereken durumlarda kullanışlı olan yeni “Siri’ye Yaz” özelliği de bulunuyor. Scribble özelliği sayesinde kullanıcılar Apple Pencil’ı elden bırakmadan Siri’ye yazabiliyor, aramalar yapabiliyor, notlar alabiliyor. Apple Akıllı Teknolojisi destekli Yazma Araçları, uzun belgelerdeki önemli noktaları otomatik olarak özetleyerek kolayca paylaşılabilen bir özet oluşturabiliyor.

iPad mini, 1 milyondan fazla uygulamanın bulunduğu App Store sayesinde yaratıcılık ve üretkenlik için de kullanıcılara geniş bir yelpaze sunuyor. Microsoft Office uygulamaları, Adobe Creative Cloud uygulamaları ve 3D modelleme uygulaması ZBrush gibi güçlü araçlar iPad mini ile uyumlu.

iPad’e özel Morpholio Trace uygulaması, tasarımcıların iPad ve Apple Pencil’ı kullanarak projelerini inanılmaz bir hassasiyetle görselleştirmelerini sağlıyor. Tüm çizimler ölçekli olarak oluşturuluyor ve müşterilerle sahada doğrudan planlar üzerinde çalışılabiliyor. iPad mini’de 5G bağlantı desteği de bulunuyor.

ForeFlight uygulaması, pilotların kağıt haritalar taşıma ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve tüm gerekli bilgileri iPad’de sunuyor. Uygulama, rüzgar hızı gibi bilgileri görselleştirme ve uçuşun önemli aşamalarını 3D olarak izleme imkanı sunuyor.

iPad mini, güzel ekranı, güçlü performansı, hızlı bağlantısı ve taşınabilir tasarımı ile oyun oynamak için ideal. A17 Pro işlemci, oyun performansında büyük bir sıçrama sağlıyor. Ayrıca cihaz, landscape stereo hoparlörler ile etkileyici bir ses deneyimi sunuyor.

Yeni iPad mini modeli an itibariyle ön sipariş sürecinde. Uzay Grisi, Mavi, Mor ve Yıldız Işığı seçenekleriyle raflardaki yerini alacak modelin genel satışları ise 23 Ekim’de başlayacak.

İşte yeni iPad mini fiyatları;

  • 128 GB
    • Wi-Fi – 23 bin 99 TL
    • Wi-Fi + Cellular – 30 bin 999 TL
  • 256 GB
    • Wi-Fi – 28 bin 499 TL
    • Wi-Fi + Cellular – 35 bin 499 TL
  • 512 GB
    • Wi-Fi – 36 bin 999 TL
    • Wi-Fi + Cellular – 43 bin 999 TL

Ürünün teknik özellik tablosu ise şu şekilde;

Özellik Detaylar
Modeller Wi-Fi, Wi-Fi + Cellular
Renkler Mavi, Mor, Yıldız Işığı, Uzay Grisi
Depolama Seçenekleri 128 GB, 256 GB, 512 GB
Boyutlar 195,4 mm x 134,8 mm x 6,3 mm
Ağırlık Wi-Fi: 293 gram, Wi-Fi + Cellular: 297 gram
Ekran 8.3 inç Liquid Retina, 2266 x 1488 çözünürlük, 326 ppi, True Tone, 500 nit parlaklık
İşlemci A17 Pro Çip, 6 çekirdekli CPU, 5 çekirdekli GPU, 16 çekirdekli Neural Engine
Arka Kamera 12 MP Geniş Kamera, ƒ/1.8 diyafram, 5 kata kadar dijital zoom, True Tone Flash
Ön Kamera 12 MP Ultra Geniş Kamera, ƒ/2.4 diyafram
Video Kaydı 4K video kaydı, 1080p HD video kaydı, 720p HD video kaydı, ağır çekim ve hızlı çekim desteği
Bağlantı Wi-Fi 6E (802.11ax), Bluetooth 5.3, 5G ve LTE desteği (Cellular modelleri)
Portlar USB-C, Manyetik konnektör
Pil Ömrü Wi-Fi ile 10 saate kadar internette gezinme veya video izleme, Hücresel ile 9 saate kadar
İşletim Sistemi iPadOS 18
Diğer Özellikler Apple Pencil Pro desteği, Apple Pencil (USB-C) desteği, Yansıma önleyici kaplama
Sensörler Touch ID, İvmeölçer, Barometre, Üç eksenli jiroskop, Ortam ışığı sensörü

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Exit mobile version