YouTube Music, ‘Bu nasıl yoktu?’ dedirten özelliği sonunda getirdi!

YouTube Music, ‘Bu nasıl yoktu?’ dedirten özelliği sonunda getirdi!

Tüm dünyada YouTube ile entegre bir biçimde en çok kullanılan müzik dinleme platformlarından biri olan YouTube Music, uzun süredir beklenen, küçük ama önemli bir özelliği kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. İşte bu yeni özellik hakkında bilmeniz gerekenler…

YouTube Music, artık ‘thumbnail’ eklemenize izin verecek!

YouTube Music, yeni dönemde kullanıcıların çalma listelerine özel kapak fotoğrafı eklemesine izin vermeye hazırlanıyor. Şu anda test aşamasında olan özellik, platformun web sürümü üzerinden erişilen çalma listelerinde kendini gösteriyor. Bazı kullanıcılar, çalma listesi görselinin sağ alt köşesinde beliren yeni bir kalem simgesi fark ettiklerini Reddit’te ve farklı forum sitelerinde paylaştılar.

Kullanıcılarr bu kalem simgesine tıkladıklarında ‘Kütüphaneden seç’ ve ‘Görseli kaldır’ gibi iki farklı ibareyle karşılaşıyorlar. İlk seçenek tıklandığında, bilgisayardan istenilen bir fotoğraf yüklenilerek çalma listesi kapağı boyutlarına uygun şekilde kırpma imkanıı sağlanıyor. Görsel eklendikten sonra, çalma listesinin arka planı da anında yenileniyor.




Oyuncular acımadı: YouTube’da düşüş sürüyor!

YouTube Gaming izleyici sayısı sert düştü. Twitch ve Kick gibi platformlar, YouTube’dan izleyici koparmayı başardı.

Bu yenilik, özellikle yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri beğenmeyen veya çok sayıda çalma listesine sahip olup bunları kolayca ayırt etmek isteyen kullanıcılar tarafından uzun süredir bekleniyordu. Mevcut sistemde çalma listesi kapağında albümlerin 2×2’lik bir tablosu gösteriliyordu.

Bu yeniliğin, YouTube Music’in rakibi Spotify’dan kullanıcı çekmesine yardımcı olabileceği düşünülüyor. Özellikle platformun bu yeniliği mobil uygulamalarına getirmesinden sonra, kullanıcıların uzunca bir süredir beklemiş olduğu bir özellik gelmiş olacak.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version