En zengin oyuncu kitlesi belli oldu!

En zengin oyuncu kitlesi belli oldu!

Çocuklukta oyun oynayanlar, yetişkinlikte daha fazla kazanıyor olabilir. Yeni bir araştırma, oynanan oyun ve konsol türüne göre gelir gruplarının değişebileceğini ortaya koydu. Ayrıca oyun oynama alışkanlığı daha fazla para da kazandırabilir.

Eğitim odaklı bir kuruluş olan Prodigy tarafından yapılan yeni bir araştırma, çocuklukta oyun oynamanın uzun vadeli etkileri hakkında çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 1000’den fazla Amerikalı oyuncuyla gerçekleştirilen anket çalışması, çocukluktaki oyun alışkanlıkları ile gelirler arasında ilişki olabileceğini ortaya koydu.

Araştırmanın bulguları, oyun oynamanın sanılanın aksine olumlu etkilerine işaret ediyor. Çocukken oyun oynayan bireyler, yetişkinlikte oyun oynamayanlara kıyasla yılda ortalama 5451 dolar daha fazla kazanıyor. En yüksek ortalama yıllık gelire sahip olan grup ise PlayStation oyuncuları (62 bin 276 dolar). Hemen arkasında ise 60 bin 527 dolar ile Nintendo oyuncuları takip ediyor.




Sadece gözlerinize bakarak hastalıkları teşhis eden cihaz geliştirildi!

Indiana Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, daha önce eşine rastlanmamış bir cihaz geliştirdi. İşte detaylar…

FIFA ve Candy Crush gibi popüler yapımları oynayanların yıllık ortalama geliri ise 69 bin doları aşıyor. Daha da şaşırtıcı olanı, Doom ve Mortal Kombat gibi yetişkinlere yönelik oyunların da yüksek gelirle ilişkilendirilmesi oldu.

Daha önceki araştırmalar, şiddet içeren oyunların çocuklarda saldırganlığı artırdığını gösteriyordu. Yeni veriler ise oyun oynamanın problem çözme, takım çalışması ve el-göz koordinasyonu gibi yetişkinlikte de fayda sağlayan becerilerini ortaya koyuyor.

İlk bulgular çocuklukta oyun oynamaya dair yeni ve umut verici bir bakış açısı sunuyor. Birçok çocuk için oyun oynamak, uzun vadede yeni fırsatlar yaratabilir.

Exit mobile version