1. Haberler
  2. Manşet
  3. Motorola yapay zekasına çok güveniyor: “Her şeyi yapacak!”

Motorola yapay zekasına çok güveniyor: “Her şeyi yapacak!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bildiğiniz gibi yapay zeka savaşları oldukça kısa bir süre önce resmen akıllı telefon dünyasına da taşındı: Apple Intelligence ile Samsung Galaxy AI’ın kapışmasına sahne olması beklenen kapışmaya dişli bir rakip daha katılıyor: Motorola. Üstelik firma, daha şimdiden bu alanda çok iddialı olduğunu gizlemiyor. İşte bilmeniz gerekenler…

Motorola, vizyonuyla rakiplerini şaşırtabilir!

Lenovo Tech World ’24 etkinliğinde Motorola, yeni yapay zeka vizyonunu gözler önüne serdi. Şirketin geliştirdiği Büyük Eylem Modeli (LAM – Large Action Model), kullanıcıların günlük hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu sistem, Moto AI’ın mevcut yetenekleriyle birleşerek, kullanıcıların basit sesli komutlarla karmaşık görevleri yerine getirebilmesini sağlayacak.

motorola-yapay-zekasina-cok-guveniyor-her-seyi-yapacak-2motorola-yapay-zekasina-cok-guveniyor-her-seyi-yapacak-2

Örneğin, “Bana buzlu kahve sipariş et” dediğinizde Moto AI, sizi ikiletmeden en yakın kahve dükkanını bulup siparişinizi verecek ve hazır olduğunda sizi bilgilendirecek. Aynı özellik Uber veya taksi çağırmak gibi günlük işler için de kullanılabilecek. Bu anlamda Moto AI size ekstra sorular sormadan, gitmek istediğiniz yeri söylediğinizde en ucuz, en uygun ve en çabuk olacak formülü algoritmasıyla tespit ederek size fazladan bir soru sormayacak.


Motorola’dan bir ilk: Motor menteşeli katlanabilir telefon!Motorola’dan bir ilk: Motor menteşeli katlanabilir telefon!

Motorola’dan bir ilk: Motor menteşeli katlanabilir telefon!

Motorola, katlanabilir akıllı telefonları için motorlu menteşe patenti aldı. Peki bu tasarım ne işe yarayacak. İşte ayrıntılar…

Şirket ayrıca, ‘Catch Me Up’ ve ‘Remember This’ gibi yeni AI özelliklerini de beta aşamasında test ediyor. ‘Catch Me Up’, bildirimleri özetleyerek kullanıcıların onlarca mesajı tek tek okumasına gerek kalmadan önemli bilgileri almasını sağlıyor. ‘Remember This’ ise ekrandaki önemli anları veya bilgileri kaydetme imkanı sunuyor.

Bununla birlikte Meta ile yapılan işbirliği sayesinde, Quest sanal gerçeklik gözlüklerinde de akıllı telefon işlevlerini kullanmak mümkün olacak. Kullanıcılar gözlüklerini çıkarmadan mesajlarını kontrol edebilecek ve uygulamalarına erişebilecek.

Haziran ayında Google ile işbirliği yaparak Razr 2024 serisine Moto Magic Canvas ve Style Sync özelliklerini getiren Motorola, rakiplerinden öne sıyrılmasını sağlayabilecek yenilikler peşinde… Bakalım sektörde söz sahibi olmayı başarabilecekler mi.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Motorola yapay zekasına çok güveniyor: “Her şeyi yapacak!”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin