1. Haberler
  2. Manşet
  3. Yok artık: Lise öğrencisi, Apple Intelligence özelliklerini Windows 11’e getirdi!

Yok artık: Lise öğrencisi, Apple Intelligence özelliklerini Windows 11’e getirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın WWDC 2024 etkinliğinde tanıttığı yapay zeka destekli Yazma Araçları, iOS ve macOS kullanıcılarının yazma deneyimini bambaşka bir boyuta taşırken, Windows kullanıcıları bu özelliklerden mahrum kalmıştı. Ancak bir üniversite öğrencisi, yaptığı çalışmayla tüm bu özellikleri Windows 11 kullanıcılarıyla buluşturmayı başardı.

Apple Intelligence özellikleri PC’de Gemini Flash tabanlı

Apple Intelligence adı altında sunulan bu özellikler, metinlerinizi anında düzenleme, özetleme ve profesyonel bir seviyeye getirme gibi olanaklar sunuyor. Ancak Windows’ta bu kadar gelişmiş ve entegre bir çözüm henüz bulunmuyordu. Microsoft’un Copilot uygulaması bu yönde bazı adımlar atsa da, hala eksiklikler barındırıyor.

Yaşanan bu probleme yaratıcı bir çözüm Hindistan’dan geldi. Bangalore’da lise öğrencisi olan Jesai Tarun, Apple’ın Yazma Araçları’nı Windows 11 ve 10 platformlarına getiren bir uygulama geliştirdi. Uygulama, Google’ın güçlü yapay zeka modeli Gemini 1.5 Flash’ı kullanarak hızlı ve etkili geri dönüşler sağlıyor. Kullanıcılar, Google API anahtarlarını ekledikten sonra bu aracı rahatlıkla kullanabiliyorlar.

Yapılan çalışmanın en dikkat çekici özelliklerinden biri ise uygulamanın kullanım kolaylığı… Windows 11’de sadece ‘Ctrl + Space’ tuş kombinasyonuyla Yazma Araçları aktif hale getirilebiliyor.


Apple Intelligence beklenenden erken gelebilir! İşte tarihApple Intelligence beklenenden erken gelebilir! İşte tarih

Apple Intelligence beklenenden erken gelebilir! İşte tarih

Apple Intelligence özellikleri bu ayın sonunda erişime açılabilir. Şirketin iOS 18 için çalışmalarını tamamladığı belirtildi.

Üstelik bu kısayol tamamen özelleştirilebilir durumda… Bu sayede herhangi bir uygulama üzerinde yazdığınız metni düzenlemek veya yeniden yazmak sadece bir tuş uzaklığında oluyor. Son olarak şunu da ekleyelim: Araç, Not Defteri’nden WhatsApp’a kadar birçok farklı programda sorunsuz bir biçimde çalışıyor.

Ancak bu uygulamanın küçük bir dezavantajı da yok değil. API anahtarının güvenli bir şekilde saklanmadığı, şifrelenmemiş bir dosyada yer aldığı tespit edilmiş durumda. Özetle uygulamanın tamamen güvenli olduğunu söylemek güç. Bu anlamda eğer kullanacaksanız, riski göz önüne almanız lazım.

Siz de uygulamayı denemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Yok artık: Lise öğrencisi, Apple Intelligence özelliklerini Windows 11’e getirdi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin